• SHR-bloggen

Brasiliansk vaxning

Text: Frida Jansson

Ännu är det inte riktigt bikinitider men det är inte så dumt att redan börja med en regelbunden vaxning för att komma till det resultat man önskar när sommaren väl kommer.


Varför regelbunden vaxning?

Håret växer i olika faser och när du vaxar dig för första gången så är dina hår i helt olika faser. Det kan finnas hår som är mycket korta som inte kommer att komma bort under vaxningen. Det kan finnas hår som precis ligger under ytan och som kommer upp dagen efter vaxningen. Det mesta av din hårväxt följer givetvis med men vill du att precis alla hår ska med och få upp till två veckor helt hårfritt resultat innan de börjar krypa fram igen så bör du vaxa dig regelbundet var 5e vecka ungefär. Då kommer hårväxtfaserna att synka sig med varandra. Det kan ta ca 6 månader av regelbunden vaxning innan hårfaserna börjar hitta till samma. Regelbunden vaxning kommer dessutom hämma hårväxten och hårstråna blir tunnare och tunnare med tiden. Du tröttar helt enkelt ut hårsäckarna om du regelbundet rycker bort dem.

Varför vaxning?

OM man vill bli av med oönskad hårväxt så är vaxning definitivt den mest effektiva och skonsamma alternativet. Tro det eller ej men vaxning är betydligt snällare mot huden än en rakhyvel som ska vara där och reta var och varannan dag. Med vaxning så räcker resultatet längre och som jag nämnde tidigare så blir håren färre och tunnare. Om det är någonting som kan bli något värre med vaxning så är det inåtväxta hårstrån. I och med att håren blir tunnare så blir det lättare för dem att växa inåt. Men det finns medel att använda för att motverka inåtväxta hårstrån, till exempel peeling!

Vad är brasiliansk vaxning?

Det innebär helt enkelt att vaxa bort all eller nästintill all hårväxt på intimdelarna. Är detta någonting som du vill prova på så se till att göra mycket research på vart du ska vända dig. Se till så att du går till experter på vax och som utöver en utbildning i vaxning som ingår i hudterapeutbildning även har utbildat sig inom brasiliansk vaxning. För det är en helt ny teknik och vetenskap bakom brasiliansk vaxning mot ”vanlig” vaxning och det är extra viktigt med rätt efterbehandling. Har du provat på brasiliansk vaxning och gått hem med mycket hår kvar, strån som gått av och blåmärken så har du gått till någon som inte vet vad hen gör.


Vill du vaxa hemma?

Absolut. Lite tips att tänka på om du vaxar hemma är att se till så att du har bra vaxprodukter för hemmabruk. Applicerar medhårs och rycker mothårs, snabbt och längst med stråna, ej uppåt från huden. Då kan du få blåmärken. Innan du rycker ha gärna ett lätt tryck mot huden. Och fixera alltid huden, det mest viktiga att komma ihåg. Använd babypuder/kroppspuder som efterbehandling. Speciellt om du har vaxat bikini hemma, det är extra viktigt att hålla området torrt tills hårsäckarna har ”stängt ihop sig” igen, vilket tar ett dygn. Därför ska du inte heller duscha, träna, sola direkt efter vaxning. Om du svettas kan det komma in bakterier som retar de öppna hårsäckarna.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#vaxning #brasilianskvax #SHR #ryckermothårs #babypuder #hårväxtfaser #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #kroppspuder

2 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.