• SHR-bloggen

Brudarnas och studentbalernas tid…


Så här års är det verkligen hög tid för alla studentbaler och bröllop vilket gör att även vi makeupartister och frisörer har fullt upp att stå i med att göra alla blivande studenter och brudar snygga i hår och make. Många väljer att boka en tid hos både frisör och makeupartist för att vara riktigt fina till sin bal eller till sitt bröllop.


Men när det gäller brudar och bröllop så är det ju hon som är både regissör och producent och du som är designer. Det gäller som makeupartist att se till att den blivande bruden verkligen känner sig otroligt vacker, att du förstår och ser till hennes önskemål men samtidigt kommer med bra förslag och ideér själv på hur man bäst kan framhäva hennes drag och ansikte till det allra bästa.

Basen – nästan viktigast av allt på en brud. Den ska ofta hålla i 12-16 timmar och klara av både skratt, gråt, kanske regn och mängder av kramar och kindpussar. Den ska hålla genom en fotografering, en vigsel, en bröllopsmiddag och dans och vara lika fin kl. 02.00 när brudparet kryper till kojs. Det gäller att välja en vattenfast och tålig bas som sitter bra och är hållbar men helst ska den se väldigt naturlig och vacker ut för de flesta bröllop är på dagtid och på sommaren med väldigt avslöjande ute ljus.

Jag brukar tycka i detta läge att en mineralfoundation är oslagbar. Den håller länge, är vattenfast och snygg, blir ett naturligt resultat och är lätt att bättra på.

Brynen – oftast kanske man får plocka till och forma brynen i en snygg form vid provsminkningen och sen be bruden att själv hålla efter dem till

Ögonen – här är det oftast ett önskemål och ganska bra att plocka upp några av färgerna från brudbuketten och/eller de övriga färgerna på bröllopet och även att försöka välja toner som framhäver brudens ögonfärg på bästa sätt. Att tänka på är självklart att välja en vattenfast mascara och eyeliner även här för att tåla diverse skratt, glädjetårar och svett. Sen hur man väljer att sminka ögonen beror ju helt på önskemål och utseende men försök att på bästa sätt framhäva form och färg och att det inte blir för mesigt på ögonen även om det är en brud som vill ha en ljuv sminkning så kan ljusa pasteller vara fina att konturera med en skarp tunn eyeliner t.ex. och eventuellt enstaka singleflares lösfransar. Testa!!


Munnen – Röda läppar! Min favorit på en brud sminkning är att köra lite 40-tals inspiration med röda läppar. Däremot är det ju sjukt opraktiskt! Så det brukar jag bara sätta på en brud som jag vet kan ”sköta sig” i röd mun. Dvs. äta, dricka, pussas försiktigt, vara medveten och kolla och hålla efter munnen ofta, samt en brud som klarar av att själv bättra på en röd mun snyggt!

Annars är ju tricket läppenna på hela munnen, läppstift och ev lite gloss, plus bita av och pudra bra för hållbarhet. Men munnen är ju en sån detalj som mest av allt kommer att behövas bättras på under dagen och kvällen. Här är det ju då både vår skyldighet och rättighet till merförsäljning som kommer in på att sälja till bruden ett touch-up kit. Det bör bestå av läppenna, stift och gloss, puder och rouge. Kanske en makeup-spegel som är snygg och glammig kvällen till ära?

Så i en brudmakeup så tycker jag att det ingår en provsminkning, brynplockning, sminkning på bröllopsdagen och sen att man säljer till ett touch-up kit till bruden som man erbjuder sig att införskaffa eller sälja till bruden. Detta är även ett bra sätt att tjäna lite extra pengar, samt att även erbjuda att sminka tärnorna och kanske mamman och systrar till bruden t.ex.. Detta kan också generera ganska mycket extra pengar och man kan ha att göra hela dagen för bröllopet om man säljer in detta lite snyggt!

Så nu är det du som är designern – sätt igång och skapa!

-Lycka till med era brudmakeuper!

#makeup #bröllop #balmakeup #brudbukett #brudmakeup #CeciliaLidén

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.