• SHR-bloggen

Dermalogica lanserar biosurface peel

Text: Lena Edberg

Kemiska peelingar utgör den snabbast växande behandlingskategorin i hudvårdsbranschen.

Efterfrågan är stor på grund av det synliga resultatet. Dermalogica lanserar BioSurface Peel, en mycket kraftfull lager-på-lager-peel där hudterapeuten bestämmer styrkan.


Jag fick som “Hudterapeuten”s reporter vara med på presslanseringen av denna nya kemiska peeling.

Candice Gardner från IDI (The International Dermal Institute) var där och utbildade nyfikna skönhetsjournalister och bloggare om “Exfolieringar, peelingar och din hud”.

Nu finns det så mycket olika slags peeling-produkter på marknaden så det är väldigt svårt för konsumenterna att veta vad som är vad.

Det går till exempel skrämmande nog att köpa doktors-peelingar på e-bay. Candice redde ut begreppen om vad som är bra att använda hemma och vad en kemisk peeling är.


Kemisk peeling kan klassificeras efter hur djupt den kan nå ner i huden. – Mycket ytlig peeling: påverkar stratum corneum och slutar penetrera vid stratum granulosum. Denna är så mild att den går bra att använda hemmavid. – Ytlig peeling: påverkar alla epidemala lager utan att passera stratum germinativum. Detta är den nivå som hudterapeuter kan jobba med. – Medeldjup peeling: kan nå ner till det papillära lagret i dermis. Här kan läkare jobba ,men det är ofta en smärtsam behandling. -Djup peeling: avlägsnar det papillära lagret och nåt det retikulära lagret i dermis.

Utvecklingen med kemisk peeling har gått mycket framåt och utvecklats de senaste 20 åren. Nu kan man få mer effekt med mindre irritation.

Det är inte bara ingredienser och styrka/procent som avgör vilken peelingeffekt man får. Andra faktorer är: kundens hudhälsa, pH-värdet på produkten, applicering, , antal lager, eventuell apparatur, område, förberedande behandling och förberedande hudvård.

De substanser som används idag är bla: Enzymer, Hydroxisyror (-alfa, -beta, -poly), Retinoider (vitamin A), Triklorätticsyra (TCA), Recorcinol och olika kombinationer av dessa.

Biosurface peel består av 4 olika steg;

1) Förberedande steg avlägsnar tilltäppande celler och talg med salisylsyra.

2) Första pellingfasen med kraftfulla enzymer från bla pumpa som bryter upp ytan och skapar kanaler för nästa steg att penetrera huden.

3) En blandninga av alfa- och betahydroxisyror (mjölksyra, salisylsyra och fytinsyra och sockerrörsextrakt) appliceras i upp till 5 lager (!) för att få en djupare effekt.

4) Neutraliserande och lugnande steg med bland annat bikarbonat, jästextrakt, havre och gurka. Normaliserar hudens pH-värde.

3-6 behandlingar rekommenderas med 1-2 eller 3-4 veckor emellan beroende från fall till fall.Skin Concepts utbildningsansvarige Hanna Seth demonstrerade behandlingen som såg väldigt professionell och effektiv ut.

Det är viktigt både att vi som jobbar med kemiska peelingar har en hög utbildningssnivå vad gäller de behandlingar vi utför och de produkter vi jobbar med. Det är även väldigt bra att journalisterna som skriver om hudvård i de tidningar våra kunder läser får bättre kunskap om dessa kraftfulla produkter.


Tack Skin Concept för att vi fick vara med på denna trevliga pressfrukost!

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#fytinsyra #sockerrörsextrakt #CandiceGardner #dermalogica #Vitamina #kemiskapeelingar #enzymer #mjölksyra #Biosurfacepeel #SkinConcept #Retinoider

2 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.