• SHR-bloggen

En av mina favoriter..

Tänkte jag skulle skriva om en produkt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.. Peeling! Hur underbart är det inte när man får peela sig över hela kroppen samt i ansiktet och känna sig len som en bebis. Detta är en produkt som jag tycker är så underskattad. Peeling är bra för så många olika saker som torr hud, tilltäppt hud, acne, åldrad och solskadad hud, hud som saknar lyster… you name it! Den sätter även igång både cirkulation och cellförnyelse i huden.

Det finns olika typer av peeling: Mekanisk peeling: Oftast den vanligaste varianten av peeling. Innehåller små korn som tar bort torra gamla hudceller när den masseras på huden. Kornen kan vara allt från jojobakulor, aprikoskärnor, till olika form av salter. En grov kornpeeling ska gärna inte användas om huden är känslig.

Enzym peeling: En lite mildare peeling men lika effektiv. Innehåller enzymer istället för korn som löser upp bindningarna mellan gamla hudceller. Enzymerna kommer oftast från frukter och även bra för den känsliga huden. Denna peeling läggs på huden och ”jobbar” av sig själv.

Gommage peelig: En effektiv peeling som tar bort döda hudceller genom att den läggs på huden, får torka in och sen masseras / ”rullas” bort. En gommage peeling kan även innehålla medel som löser upp bindningar mellan cellerna i huden.

Kemisk peeling: Finns många varianter, både milda och väldigt kraftfulla. Styrkan beror bland annat på vilken syra produkten innehåller och kombinationen av olika syror. Även här finns många varianter som peelpads, servetter, gel, samt mask-liknande. Dessa jobbar som enzympeeling då den appliceras på huden.

En peeling kan användas allt från 1g/v till 1g/mån, allt beroende på vad huden är i behov av. Är man osäker läs på förpackningen eller fråga din hudterapeut.

Själv är jag väldigt ”hooked” på kemiska peelingar. Och alla mina vänner och bekanta reagerar likadant: Guuuuuuud, det låter farligt! Samma sak om man säger ”syra” så får man den reaktionen. Jag tycker det är helt fantastiskt när man verkligen känner hur det händer saker i huden. Och framförallt då man ser ett resultat direkt efter behandling. Är det inte lite det som är meningen med behandlingar? Också en jättebra quickfix behandling!


Sen jag började gå på behandlingar med kemisk peeling har min hud blivit avsevärt mycket bättre. Jag har tendens till att få mycket tilltäpptheter, acne-liknande utslag, grå/glåmig hud och stora porer. Nu tycker jag inte alls den ser lika tråkig ut och jag har inte alls lika mycket problem med orenheter. TUMME UPP!!

Ibland behöver man en lite extra skjuts i huden och många som har hudproblem blir väldigt fina utav kemiska peelingar. Det finns en hel djungel av kemiska peelingar, alla anpassade efter hudtillstånd och som är olika starka beroende på hur pass tålig man är.

Här länkar jag ett gammalt inlägg från bloggen om kemiska peelingar:http://shrbloggen.wordpress.com/2012/08/23/kemisk-peeling/

Se bara till att du skyddar huden med solskydd efter en peeling.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #hudterapeut #hud #auktoriseradhudterapeut #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #auktoriserad #hudvård

Senaste inlägg

Visa alla

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.