• SHR-bloggen

Ett par veckor i en makeupartists hektiska liv!

Nu är äntligen den efterlängtade våren här och det riktigt spritter i hela kroppen på mig av solens strålar, långpromenader och inte minst ljuset, ljuset, ljuset….

Med den underbara våren kommer även massor av jobb, och som det sig bör är det ketchup-effekten som gäller för jämnan i yrket som make up artist. Först ingenting sen precis allt på en gång!

Jag tänkte att ni skulle få följa med mig i en hektisk period av min vardag som frilansande makeupartist! Jag bor  i Stockholm och har bas där, men det är långt ifrån detsamma som att jag alltid jobbar på hemmaplan.

Fredag 30:e mars. 06.00, upp och packar det sista, tar en kaffe och macka på stående fot och pussar min lille son Vincent och sambo hejdå för helgen. Åker in till

12.00 snabblunch på skolan, med info till Emma som ska göra stylingjobbet. Sen i bilen och på resande fot för att köra 50 mil i bil ner till Tanumstrand med mina två kollegor för att göra en sminkkurs och en Ladys night för 400 brudar i Tanum!

21.00 sen middag med härlig skaldjursbuffé när vi äntligen hittat fram efter en del förvirring!

Lördag 31:a mars. 07.30, snabbfix och frukost, njuter av den fantastiska utsikten på västkusten och goda våfflor.

09.00 förbereder dagens jobb, sminkstationer, sminkkort och penselbälten i högsta hugg.

10-17.00 Sminkkurs för 10 säljare av märket Unique. Samtidigt som vi har sminkkurs för dem ska vi sminka 18 st modeller i extrema årtals makeuper för modevisning: med vaxade bryn, strasstenar, galna lösfransar och massor av glitter. Lunch 10 minuter typ ståendes.

17-20. genrep, sminkar de sista fyra modellerna och justerar sånt som inte funkar, plus touch-up alla modellerna

20.00 sminkning på scen; jag och två kollegor sminkar varsin modell och blir intervjuade under tiden. Tid på scen 30 min. Avslutas med att konferenciern kommer in i en galen Dolly Parton transa-look med peruk och tuttar och allt och puttar bort min modell från stolen. Jag gör en 2 min ”ugly” make over med knallblå ögonskugga upp till brynen, massor av rouge och knallrosa jätteläppar, varpå han sen vinglar upp på scen och kör en 9 to 5, till publikens jubel!

Söndag 1:a april. Feedback på helgens jobb och hemkörning 50 mil till Stockholm, tvätta penslar och packa om väskan inför morgondagens jobb.


Tisdag 3:e april. 06.30, fortfarande ryggskott, iväg till skolan, lektion med eleverna. Dagens tema är Look Alike och killarna jobbar på med vana penslar. Iväg till naprapaten och blir något bättre i ryggen.

Onsdag 4:e april. Ledig på förmiddagen, sen iväg till stan för ett möte med sminkmärket Make up Mekka, som är ett norskt märke jag ska börja samarbeta med. Träffar CEO och har ett bra möte och snackar business!

Påsk – äntligen! Vila ryggen, bara ligga hemma och varva mellan naprapaten, massage och långpromenader. Försöker att bära Vincent så lite som möjligt!

Torsdag 12:e april. 06.30, njuter av en god frukost, pussar Vincent och Thomas hej då och går två vändor till bilen med väskor för kvällens jobb.

9-16.00 Först till skolan för demo på naglar och Dragqueen! Efter det kastar jag mig iväg från skolan, via Statiol för en snabb renklämma och stressar in till nästa jobb som är en vår-trends visning för sminkmärket Artistry! Tre timmars visning, sminkning av tre modeller, med coola och inspirerande vår make uper, samt kortare genomgång av hudvårdsprodukterna!

Fredag 13:e april. 06.00, upp och packar sista i väskorna och åker in till stan för att sätta mig på tåget ner till Trollhättan. Här ska jag föreläsa på ett Styling gymnasium och göra några inspirerande SM make uper för att visa lite inspiration och även berätta om min karriär och visa mina portfoliobilder. Åker ner med tåg som tar 4 timmar, sen blir jag uppmött och runtvisad på skolan. Sen har jag en inspirationsföreläsning mellan 16-17 och sen öppet hus där jag visar lite inspirerande SM make uper på kort tid! Efter en god middag och en god natts sömn sover jag gott på hotellet.

Lördag 14:e april. 06.00, upp och iväg till flyget som tar mig till Stockholm. Landar 09.30, då jag tar en taxi direkt till skolan och tar dagens lektion som är nagelpass med akryl och rokoko!

Ja, det är lite så några intensiva veckor kan se ut i mitt schema och som sagt, allt på en gång! Don´t we just love the ketchup effect???

Jag ser nu fram emot en kommande månad med samma hektiska schema, med reklamfilmer för Cancerfonden, föreläsningar för skolor, lektioner på min egen skola med slutprov och nagelutbildningar, stylingjobb där vi ska sminka tjejer till killar och göra snabb makeovers, sminkkurser för en trans-förening, maskeradsminkningar på skolan, osv, osv.

Jag hoppas att ni alla får en helt underbar vår och passar på att njuta av grillsäsongen, solen, värmen och framförallt…..ljuset!!!

Kram på er!

//Cecilia


Besök gärna www.artofmakeupschool.com för bilder och information om mig och skolan.

#makeup #makeupMekka #Uniquemakeup #Usemybodywhileitsstillyoung #CeciliaLidén #RebekkaKarojord

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.