• SHR-bloggen

Frågor till: Marlene Eriksson


Kanske såg ni Marlene göra behandlingar på senaste Hud & Kosmetikmässan?


Nästa hudterapeut i kategorin “nystartade salonger” är Marlene Eriksson i Stockholm. Marlene som driver salongen BeautifulMinds Sthlm, är delvis föräldraledig och har en timanställd på salongen.

1. Varför läste du till hudterapeut? Jag jobbade som Make-Up artist och vart så frustrerad över att sminka så många människor med dålig hy. De ville ha ett perfekt ansikte. Jag försökte förklara att man måste ta hand om huden. Till slut tröttnade jag på alla olika jobb och bestämde jag mig för att plugga. Det fanns bara där att jag skulle bli hudterapeut.

2. Vilken utbildning har du gått? S:t Eriks KY Hudvård

3. Varför valde du att starta eget? Jag har så många ideér över hur jag vill att en salong ska vara. Så det enda sättet att få det som jag vill är att ha eget:)

4. Vilka produkter har du valt att arbeta med? Nimue, Depilar, Dr Dennis Gross Skincare & Maria Åkerberg

5. Fördelar respektive nackdelar med eget? Jag får sätta mina egna idéer i verket, ren lyx. Nackdelen är att det är tufft, ibland känns det svårt och det kan vara en kamp att förklara för sig själv varför man ska fortsätta.

6. Vad brinner du för? (affärsidé) Kunderna! Vi har så underbara kunder hos oss att det är otroligt! Att få hjälpa dem att få en välmående hy och känna sig omhändertagna.

7. Vad är svårt med att driva eget företag, vad är den största utmaningen? Att hinna med alla ideer och få ekonomin att gå ihop.

8. Hur har du marknadsfört salongen? Genom hemsida och facebook. Tycker att marknadsföring är lite klurigt idag. Tidningarna rinner över med annonser så för att synas måste du ha en stor annons vilket kostar mycket idag.

9. Har du enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag? Varför valde du den företagsformen? Enskild firma. För att när jag startade så hyrde jag in mig på en salong och då lönade det sig inte att ha Aktiebolag.

10. Hur mycket jobbar du? Tycker du att du får lön för mödan? Just nu är jag “mammaledig” och jobbar bara med det administrativa. Än har jag inte fått det men jag hoppas att det kommer att ge det.

11. Hur ser din verksamhet ut om 5år respektive 10 år? Om 5 år har vi fullbokat på salongen och funderar på större lokal. Om 10 år har vi ytterligare en större salong i sann Marlene anda 🙂

12. Varför valde du att vara medlem i SHR? För att det känns som att jag skulle vara det. Vi som är seriösa är med där enligt mig. Det är ju vår organisation, fanns inget annat för mig faktiskt.

#auktoriseradhudterapeut #BeautifulMindsSthlm #MarleneEriksson #SHR

3 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.