• SHR-bloggen

Givande Kickoff med Look good feel better

Text: Sofia Edbom I september anordnades höstens kickoff för alla oss konsulenter som är engagerade I Look good feel better. Sammankomsten hölls i Näringslivets hus på Östermalm i Stockholm, där Kemisk- Tekniska Leverantörförbundet (KTF) har sina lokaler.

Vi välkomnades av Olof Holmer, VD på KTF, som berättade om KTF:s arbete. Kortfattat så är Kemisk- Tekniska Leverantörförbundet en branschorganisation för företag med inriktning på kemtekniska produkter. Det innebär allt från hårvårdsprodukter, kosmetika och hygienartiklar till tvätt- och rengöringsmedel. KTF jobbar bland annat för att understödja branschen, öka kunskapen inom området och vara en kanal för frågor mellan medlemmar och myndigheter. Läs mer på http://www.ktf.se.

Marie och Margareta från Radiumhemmet i Stockholm beskrev sitt arbete med cancersjuka kvinnor och vi fick chans att ställa frågor. Vi som jobbar med Look good feel better har ingen utbildning inom sjukvård och vet väldigt lite om sjukdomen. Här fick vi mer fakta om hur sjukdomsförloppet kan se ut och behandlingar som man kan tvingas gå igenom, samt de biverkningar som behandlingarna kan ge.

Gunilla och Mary från perukmakare Carl M Lundh förklarade hur det går till när man provar ut en peruk. Vi fick veta vilka material och varianter som finns, hur man tar hand om sitt löshår, vad det kostar att få en peruk och att summan som Landstinget bidrar med är olika för olika län. Carl M Lundh tillhandahåller inte bara peruker, utan har även extensions, hårsmycken och tillbehör för bröllopsfrisyren. http://www.carlmlundh.se


Pamela gav oss feedback i våra insatser och hon betonade att det betyder otroligt mycket att se bra ut för att känna sig friskare. Man vill inte att folk ska se hur trasig man är på insidan.

Hon gav oss några viktiga saker att ta med oss:

  1. Acceptera, planera, fokusera. Hitta en inre lösning och håll hårt på det du bestämmer dig för.

  2. Lägg inte energi på saker som du inte kan påverka. Då kan man inte vila, kroppen blir stressad, man mår sämre.

  3. Fysisk utmattning slår alltid psykisk utmattning. Gå ut och promenera, efter 500 meter mår man bättre, man rensar systemet.

  4. Ta bara ut bra saker i förskott. Då har man anledning att bli glad två gånger!

Följ gärna Pamela och hennes fortsatta kamp på http://blogg.topphalsa.se/pamelaandersson


Dagen avslutades med en trevlig middag och man kunde bekanta sig närmare med sina kollegor från andra orter. En mycket givande dag som innehöll både allvar och skratt och som inte lämnade någon oberörd.


SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #hudterapeut #LGFB #kvalitet #KTF #pamelaandersson #lookgoodfeelbetter #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #cancer #status #lärande

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.