• SHR-bloggen

Höststädning

Text: Malin Månsson

Vilken sommar! De tror jag alla håller med om. Fått så härliga doser sol och mått bättre än någonsin. Men nu vill jag välkomna den vackra hösten – min absoluta favorit årstid.


Likaså att man städar bort sommarkläderna och hänger in höstkläder så tycker jag om att “städa” huden efter sommaren. Varför inte boka en tid hos din favoritterapeut; antingen på en klassisk ansiktsbehandling eller någon form utan specialbehandling tex syrapensling, eller diamantslip etc. Men glöm inte att underhålla hemma! De är ändå här vi gör en stor del av jobbet.


Men det menar jag rengöring morgon/kväll med balanserande ansiktsvatten efteråt. Ett serum med fuktgivande eller reparerande egenskaper är att föredra efter sommaren tycker jag. Sen efterföljande passande dag/nattkräm efteråt.

Men vi vill även få bort de gamla döda hudcellerna och då gäller peeling ca 1 gång/vecka och en gosig mask efter. Gärna fukt för att boosta din hud! 🙂

Glöm inte bort resten av kroppen, utan gör samma städning även där. Peela bort den gamla, kanske ojämna färgen och smörj in med en riklig bodylotion! Sen kan du möta hösten i ditt nya jag.


Fortsätt skydda dig med SPF i kräm eller foundation för solens strålar skadar även om den inte står högt eller syns hela tiden. Lycka till med er höststädning! 🙂

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #hudterapeut #mask #hud #Höst #höststädning #kroppsvård #lyster #hudvård #ansikte #skin #peeling

Senaste inlägg

Visa alla

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.