• SHR-bloggen

Handlag, känsla eller personkemi…


Lika bra vi erkänner. En del terapeuter har DET. Det stora DETET som gör att allt bara precis är perfekt. Jag har varit på behandlingar där bara nerbäddningen har gjort mig totalt avkopplad och den där sköna känslan av välbefinnande omedelbart infunnit sig. Vartenda moment utförs på ett sätt som känns genomtänkt och behagligt. Vissa terapeuter verkar kunna läsa ens tankar nästan innan man hunnit tänka dem själv. Precis när man börjar känna en förnimmelse av obehag, rättar hon till täcket, fixar till handduken, frågar om man vill gå på toaletten, ska ha en extra kudde eller vill ha ett glas vatten. Alltid steget före. Man känner sig ompysslad, lyxig, fridfull och värdefull och varenda spenderad krona känns väl investerade

Sedan finns det behandlingar som lämnat en totalt oberörd. Exakt samma moment, samma grepp, samma allting egentligen… men ändå kommer inte den där härliga känslan, det ljuvliga lugnet och allt det där som du vill ha. Din hud får säkert en utmärkt behandling men du vill ha mer.

Du vill ha ……………känslan. Känslan av närvaro, känslan av att din terapeut älskar att vara just terapeut, känslan av att hen vill ge dig det bästa i behandlingsväg någonsin.

Klart att man funderar på vad det där beror på. Självklart kan det vara så att olika terapeuter passar olika människor. Jag tror att det kan var en del av sanningen. Jag tror att visa människor har en större gåva att förmedla någonting mer. En större närvaro, en större förmåga att känna av sin kund, att ge mer, med mer känsla. Att vara i rummet, närvarande i rörelsen och i varje moment.

Är det medfött? Är det intränat? Är det ett personlighetsdrag? Är det möjligt att lära ut? Går det att öva upp? Är det en gåva som bara visa har fått?

Vad tror du?

#handlag #hudterapeuter #känsla #personkemi

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.