• SHR-bloggen

Hej igen!

Då var jag tillbaka i skolan efter tre riktigt bra veckor ute på praktik, som för övrigt har varit så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat tro att en praktik skulle kunnat vara. Veronica på Hudvårdsstudion där jag hade min praktik har låtit mig ha fria händer men samtidigt väglett och stöttat mig i det som behövts, samt hela tiden haft en positiv inställning och alltid varit peppande. Det har varit en riktig självförtroendeboost och jag hoppas att alla som ska ut på praktik någon gång kommer uppleva samma sak som jag fått göra!

Det jag fått göra under mina veckor på hudvårdsstudion är främst behandlingar och då ansiktsbehandlingar, pedikyrer, vaxning och färgningar av fransar/bryn. Det har varit utvecklande och jag har känt att jag fått jobba upp tempot och visat mina kunskaper när det gäller problem och funderingar som kunderna haft. Riktigt kul har det varit! 🙂 Annars så har snart tre veckor av skolan gått sedan praktiken, och vi har hunnit göra lite av varje. Kundpass, informationskväll på skinkoncept, vi har även hunnit göra tenta i ansiktsvård, utvecklingssamtal och fadderbehandling. Om man nu undrar vad fadderbehandling är så är det som så att vi som gått första året på utbildningen har en fadder i klassen över oss. Som lite har i uppgift att hjälpa en om man funderar över något eller så. Hur mycket man har att göra med sin fadder och vilken relation man har är olika men jag tycker att det har fungerat bra och jag har gillat att man (förutom klasskamraterna och lärarna) har någon som man kan prata med på skolan och som har lite koll på vad som komma skall och ge bra råd och liknande. Dom som vi haft som våra faddrar har alltså fått en ansiktsbehandling av oss som en sista sak innan de tar examen, vilket var lärorikt med mycket bra kritik. Jag ser själv fram emot att ta mig an rollen när de nya eleverna kommer nästa termin.

Vi har nu bara några få dagar kvar av skolan innan vi säger hejdå och tar sommarlov. Man börjar nu få lite distans till allt när det lugnat ner sig och man inser nu hur mycket man lärt sig under bara dessa två terminer. Mycket av det vi lärt oss har varit djupgående och väldigt detaljerat, det har känts kämpigt periodvis, men man har fått stor kunskap och man ser att allt i kroppen hänger ihop, inget har alltså varit mindre viktigt utan allt har betydelse för förståelsen för huden. Nästa vecka ska vi på en utflykt till Ven, som är en ö utanför Landskrona. Där ska vi blanda annat cykla runt lite, kanske bada och lite annat, som en liten avslutning innan vi skiljs åt.. 🙂

/Eric

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #självförtroende #kvalitet #Studier #hudvård #status #lärande

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.