• SHR-bloggen

Hej sommarvärme

Text: Malin Månsson

Eller har det svalnat av redan? Hur som helst så var det faktiskt sommar ett tag nyss och då känns glass som något naturligt – håller ni inte med? Som jag skrivit innan så försöker jag alltid ge min kropp bra livsmedel och då förstår ni kanske vart jag vill komma? Jo, att glass inte är ett sånt bra “livsmedel”.. Jag försöker tänka att det vi stoppar i oss ska ha ett syfte/mening och de har inte “köpglass”. Men glass behöver inte vara dåligt – prova gör den själv istället!

Isglass är min favorit och det är superenkelt att göra själv. Du behöver; – Glassformar – Frukt/bär

Man kan göra detta på olika sätt, inget är rätt eller fel så prova dig fram! Nedan kommer lite olika förslag på “glassrecept”.

Fruitpunch ▸ 1 kiwi ▸ 1 liten banan ▸ 1 dl mangobitar ▸ 1 dl ananasbitar

Mixa alltihop och häll sen i formarna. Man kan även mixa mindre så det blir “bitar” kvar, alternativt mixa allt förutom tex kiwi ocg sen lägga ner större bitar i kanterna på formarna. Frukterna är söta i sig, men vill man ha extra smak kan man hälla i en kapsyl funlight (utan socker) – men det går lika bra utan!

Melonexplosion ▸ Melon ▸ Lime

Gröp ur melonen och ta bort kärnor. Mixa sen köttet slätt, tillsätt limesaften. Häll sen upp i formarna!

Saft-is ▸ Saft (ex funlight) ▸ Valfria bär

Blanda saft som vanligt (gärna lite starkare som det blir ordentligt med smak), stoppa sen ner några bär i formarna innan det åker in i frysen.


Man kan även göra mer gräddglass-likande glassar också. Kanske har du en favorit-smoothie? Prova att frysa in den i glassformarna. Annars hittade jag ett recept i en tidning som blev väldigt gott! Lite mer jobb än med isglassarna men lite extra lyxig känsla istället.

Avokadoglass med choklad & valnötter ▸ 1 avokado ▸ 2 dl kokosgrädde ▸ 4 msk kakao ▸ 1 msk stark kaffe ▸ 2 tsk kokosolja ▸ 1 tsk vaniljpulver ▸ 1 krm himalayasalt ▸ 2-5 tsm agavesirap

Mixa ihop allt förutom agaven. Den tillsätter du sen lite i taget för att se hur sött du vill ha det. Häll i detta i formarna och låt stå i 5 timmar. Sen ska glassen garneras.

Garnering; ▸ Hacka 0,5 dl valnötter. Smält sen 3 msk kokosolja, 0,5 dl kakao och 1 msk agave i en kastrull. Ringla sen chokladen över glassarna, strö över valnötterna. Låt sen svala ett tag igen i frysen. Sen är det bara att njuta!

Som ni förstår så är det endast fantasin som stoppar. Man kan kombinera på olika sätt, så prova dig fram. Perfekt sätt att njuta av god glass i stora lass och veta att den gör dig väl – passar både vuxna och barn! Börja experimentera! 🙂

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#Avokadoglass #valnötter #fruitpunch #saftis #ananas #lime #banan #hemmagjordisglass #mango #fruktbär #DrCharlesRandquist #Glass #kiwi #Melon #Melonexplosion

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.