• SHR-bloggen

Hormoner, hud och humör… ett boktips


Du som är hudterapeut vet, att trots att du egentligen skall behandla huden, det allra yttersta, ofta får höra vad som rör sig under ytan på personen som ligger där på behandlingssängen. Ofta får vi förtroenden och ofta får vi höra saker som inte har med pormaskar eller torr hud att göra.

För människan är ju mer komplex än så. Allting hänger ihop kropp och själ, hormoner och tankar, signalsubstanser och humör.  Huden berättar hur vi mår och om sanningen ska fram är det många som inte mår så bra. Den där timmen hos hudterapeuten kan vara den enda lugna timmen i ett hysteriskt liv. Som terapeut har man träffat allt för många av dem som bara inte kan slappna av.

Vad jag vill komma till är att jag läst den mest intressanta bok jag någonsin haft i min hand.

Kaos i kvinnohjärnan av Mia Lundin.

Boken berör samspelat mellan kvinnans hormoner och signalsubstanser och hur man balanserar obalanser orsakade av stress, miljögifter, felaktig kost och kemiskt framställda hormoner. Den berör hormonella förändringar som PMS, klimakteriet, uttmattningsymptom , motivationsförlust, trötthet eller när du helt enkelt inte känner igen den person du blivit. När dina känslor verkar leva ett eget liv, när du inte kan koppla av, när stressen ständigt jagar dig.

Vad jag vill säga är; Läs den!

Den kommer ge dig en större förståelse för vår unika biokemi och hur känsligt vårt fantastiska system är.  För mig var det en stor ögonöppnare och när jag läste den föll ytterligare några pusselbitar på plats i mitt kunskapspussel. Jag har alltid strävat efter helheten och haft en önskan om att förstå allt  och alltid haft en känsla av att allting hänger ihop. Att om man ska hjälpa människor med deras hudproblem måste man kunna rekommendera att de ser över flera andra delar i sitt liv så som stressnivå, kost, näringstatus och biokemi.

Jag säger inte att du ska behärska alla tekniker eller kunna allting själv men genom att vara medveten om helheten kan du i din yrkesroll vara den som sår det där lilla fröet till att någon hittar sin väg mot ett bättre liv.

Och vad kan vara bättre än det?

Läs mer om Mia:

http://mialundin.se/

#SHR #humör #hud #KaosiKvinnohjärtan #MiaLundin #JohannaLanner #hormoner

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.