• SHR-bloggen

Kosmetisk Tatuering del 1

Text: Linnea Andersen


Följande kommer att bli en serie blogginlägg om kosmetiks tatuering. Följ mig gärna när jag berättar allt om detta. Jag har alltid tyckt att brynen kan göra mycket för ens utseende. Ögonbrynen kan rama in och förstärka ens drag. Att färga och forma brynen kan göra stor skillnad, men ibland är inte detta tillräckligt. Man kanske inte har strån där man önskar eller kanske är brynen för glesa, då kan man ta hjälp av kosmetisk tatuering. Så i april förra året gick jag en utbildning inom kosmetiskt tatuering för att bredda min kompetens inom bryn. Denna behandling är något jag har velat utföra länge för att kunna hjälpa kunden få sina dröm-ögonbryn. Behandlingen är väldigt rolig att utföra eftersom det är kreativt, man får klura lite på färg och form samt att det blir en stor skillnad och har bra hållbarhet. Jag kollade igenom flera olika utbildningar och fastande för Taffy som utbildare. De är godkända av SHR och är noggranna med vilka som utför deras behandlingar och finns med som mentor även efter diplom har erhållits.

Kosmetisk tatuering har funnits i flera år men många har upplevt att det kan se onaturligt ut eller att det kan upplevas markant. Det blev en efterfrågan på ett mer naturtroget utseende. Det är då man tog fram kosmetisk tatuering med 3D metoden. Istället för en heltäckande tatuering eller skuggning gör man istället små tunna strån som liknar ens eget hårstrå. Istället för att utföra behandlingen med maskin använder man sig av ett manuellt verktyg som liknar en penna, men i spetsen är det små nålar som sitter samman likt ett skalpellblad. Detta verktyg bildar med dess små nålar en fjäderform till stråna, det vill säga en bred bas och tunnare upptill – som ett vanligt hårstrå. Den manuella metoden gör att man inte kommer lika långt ner i huden som med en maskin. Det innebär att tatueringen inte blir permanent utan i stället så kallat semipermanent och håller i cirka 1-3 år. Man kan med andra ord ändra färg och form utefter mode eller tycke.

Så vem passar denna behandling för? Bryn har de senaste åren varit en stor trend och det har blivit en större efterfrågan på dem “perfekta brynen” som ska rama in och lyfta ansiktet. Men alla har inte den formen de önskar. Om man skulle ha ojämna bryn kan det korrigeras för att få ett mer symmetriskt utseende eller kanske göra brynen fylligare för personer som av någon anledning saknar strån på vissa områden, till exempel vid ärr eller alopecia. Behandlingen passar även personer som vill förstärka sin egen färg och form, och för dem som tränar mycket eller kanske är känsliga mot smink. Målet med tatueringen är att ge ett så naturtroget utseende som möjligt, det vill säga man vill få en fräschör. Det är viktigt att färg och form går ihop med kundens egna färger och framhäver det naturliga på bästa möjliga sätt. Om man är ute efter ett naturligt resultat kommer man med största sannolikhet uppleva att man inte behöver ha makeup, är du däremot ute efter ett mer markerat resultat kan du få komplettera med lite smink.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#kosmetisktatuering #mikroblading #handmetoden #ögonbryn #3Dbryn #mikropigmentering #auktoriseradhudterapeut #taffy #kosmetiskpigmentering #semipermanent

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.