• SHR-bloggen

Look Good Feel Better


Look good feel better (LGFB) erbjuder kostnadsfria kurser i hudvård och make up till kvinnor som går i behandling för cancer. LGFB är en humanitär verksamhet som startade i USA 1989 och nu finns i 25 länder. I Sverige startade kurserna 2003 och finns i dag på 11 orter i landet. Här är det KTF, Kemisk Tekniska Leverantörförbundet, som står bakom verksamheten. Till sin hjälp har man ledande kosmetikföretag med 35 olika varumärken och ett 20-tal stödmedlemmar som bidrar ekonomiskt, varav SHR är en av dem. Landstinget står för kurslokaler och fika till deltagarna samt en kontaktperson som finns tillgänglig under kurstillfällena. Det är också landstingspersonal som bokar in deltagare till kurserna.

När man behandlas för cancer kan man få utseenderelaterade problem som torr hy, känslighet, rodnad, förlust av ögonbryn och fransar. Under ett kurstillfälle med LGFB får man lära sig att förebygga och eliminera dessa problem samtidigt som man har en rolig stund tillsammans med andra som befinner sig i en liknande livssituation. Kursen pågår under två timmar och är utformad som en workshop. Under vägledning av volontärarbetande make up-konsulenter får varje deltagare själv praktisera de olika stegen och när kursen är slut har man lagt en vardagsfin make up. Produkterna som används vid kurstillfället får deltagarna ta med sig hem för fortsatt användning.

Jag har varit konsulent för Look good feel better sedan våren 2011. Jag känner att jag har mycket att ge till de kvinnor jag träffar på under kurserna, men jag får ännu mer tillbaka! Jag får uppleva en glädje och gemenskap och som betyder mycket för både dem och mig. Jag får uppleva att bara en liten sak, ett engagemang, kan vara av stort värde. Jag får uppleva kvinnor i en svår situation som får stöd av varandra, som knyter nya, värdefulla kontakter och som lämnar mig och mina kollegor med ett leende på sina läppar. Vi hjälper dem till en lite förbättrad livskvalitet och därmed till ett större välbefinnande. Och vi själva mår gott av att få göra något för alla dessa fantastiska kvinnor!

Du kan läsa mer om Look good feel better på http://www.lookgoodfeelbetter.se. Förutom information och fakta om LGFB, så finns där länkar till blogginlägg av kvinnor som deltagit i kurserna och till artiklar som skrivits om verksamheten. Det behövs ständigt nya make up-konsulenter som kan vara med och hålla i kurser. Just nu är det främst Västerås, Uppsala och Umeå som är i störst behov, men alla intresserade är välkomna att höra av sig. Är du eller någon du känner intresserad och kan sminka, vänligen kontakta Madelaine Edholm, KTF, på telefon 08-783 82 36 eller maila till madelaine.edholm@ktf.se.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#gemenskap #SHR #LGFB #kvinna #lookgoodfeelbetter #cancer

3 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.