• SHR-bloggen

Look Good….Feel Better

Look Good….Feel Better – makeup-kurs för kvinnor med cancer.

Författare: Henrietta Olesen Ericsson

Har du också känt att du skulle vilja göra något mer, något särskilt värdefullt utöver det vi redan gör, något extra? En tanke att göra något helt annat men ändå i egenskap som hudterapeut med dina kunskaper och ditt intresse?

Just Du behövs!

Oavsett situation. Om vi får barn, har fritidsintressen, råkar ut för olycka eller blir sjuka så har vi nästan alla ett intresse eller rent av ett behov av att träffa likasinnade. Någon annan i liknande situation, någon att dela det man själv är mitt uppe i med. Utbyte av erfarenheter och upplevelser, tips och råd eller ibland bara att få ventilera oss med någon som förstår, någon som vet vad vi pratar om, utan förklaringar och långa frågeställningar.

Look Good… Feel Better är ett humanitärt projekt för kvinnor som behandlas för cancer. Här möts kvinnor under två timmar för en kortare genomgång i hur de ska sköta sin hud, och sedan fokus på hur de kan lägga en makeup för att bland annat förebygga och/eller korrigera utseenderelaterade biverkningar av de behandlingar som de går igenom. De får också tips på hur de kan knyta sjalar på olika sätt för en fin huvudbonad som ett komplement till t.ex. peruk.

Syftet med projektet är att deltagarna ska få lära sig om hudvård och make up, öka deras självförtroende och välbefinnande i den svåra situation de lever i, samt att få en skön stund för sig själva.

En stund med likasinnade och möjlighet att finna stöd hos varandra. Inga anhöriga, vänner eller barn får delta, detta för att ge plats för att öppna sig, prata om sina upplevelser och dela tankar och funderingar med människor som förstår.

Och behovet är stort, berättar Madelaine Edholm på KTF, Kemisk Tekniska Leverantörförbundet, branschföreningen för bl.a. kosmetik- och hygienföretag i Sverige.

– Stämningen brukar bli lättsam efter bara en liten stund och man märker hur deltagarna slappnar av i varandras sällskap, trots att de inte känner varandra sedan tidigare, berättar hon.

LGFB, Look Good… Feel Better finns i 23 länder idag och det var KTF som 2003 introducerade detta projekt i Sverige och finns nu på 11 sjukhus runt om i landet.

Det är ett ideellt program som tillsammans med KTF sponsras av nästan alla kosmetikföretag och frivilliga konsulenter. Det är märkesneutralt, vilket innebär att inget märke framhävs mer än något annat och konsulenterna som kommer gör ingen reklam för sin verksamhet, utan är endast där med hjärtat. SHR är också med och stöder detta projekt.

Om man vill vara med i projektet får man som konsulent en genomgång och material i vad man ska tänka på i sådana här sammanhang, hur man uppträder och vad som kan väntas och förväntas. Allt för att alla parter ska vara bekväma under kurserna.

Är du intresserad av att vet mer och kanske bli konsulent i LGFB och hjälpa kvinnor som behandlas för cancer att få ett nytt leende på läpparna?

Kontakta Madelaine Edholm på madelaine.edholm@ktf.se

Du kan även läsa mer på  www.lookgoodfeelbetter.se

#hudterapeut #LGFB #lookgoodfeelbetter #kvinnor #MadelaineEdholm

1 visning

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.