• SHR-bloggen

MOTIVATION OCH INSPIRATION

Text: Kicki Kamskog

Det är vinter igen!

Och jag är tillbaka i fjällen, på Storhogna Högfjällshotell & Spa

i Vemdalen där jag arbetar som hud & spaterapeut.

Det blir min tredje säsong här och jag ser verkligen fram emot den här säsongen, också!

Det känns som nytt, fast det inte är det på ett sätt, men ändå nytt på ett annat sätt. En del arbetskamrater är desamma, chefen likaså. Men säsongsjobbar man som jag gör, så byts en del arbetskollegor ut. Och det tycker jag är så himla kul, visst det passar inte alla, och jag tror inte att jag skulle vilja säsongsjobba hela livet,och har heller inte gjort det tidigare . Men det är för just mig, just nu väldigt inspirerande med dessa nya team som bildas. Att försöka skapa en väl fungerande verksamhet tillsammans med andra lär just mig väldigt mycket. Både hur jag själv fungerar, men också hur andra fungerar. En av mina arbetsuppgifter, förutom själva behandlingarna har blivit att motivera mina arbetskollegor. I Grekland har jag ansvaret för mitt team och här i fjällen ansvarar jag för att inspirera mina kollegor till bl a försäljning. Att hitta motivation för egen del är ju självklart väldigt individuellt. Men jag som har några år på nacken tycket att det är oerhört kul och lärorikt att jobba över generations gränser, och tycker verkligen att dynamiken i en arbetsgrupp blir mer tilltalande då åldrar och kön inte är desamma. Men ibland pratar vi olika språk och jag har googlat en del för att hitta inspiration.

Och jag hittade Att leda generation Y, av Emma Pihl. Y som kommer från ordet why, som representerar den ifrågasättande generationen som jag leder på mitt jobb i Grekland. Jätte bra bok, tack Emma, nu trillar en del pusselbitar på plats.
För mitt arbete som hudterapeut har jag äntligen unnat mig Dermatologi Venereologi av Rorsmans. En dyr, men väldigt bra bok för oss som jobbar med hud. Tack Benjamin på Gilda för tipset!

Jag läser också en del bloggar! Hudspecialisten tex. Annica besökte vårt hotell i somras och tittade faktiskt in till oss på Spa avdelningen. Duktig och driven tjej! Mycket lärorikt att läsa, även för oss som är utbildade. Skönhetsredaktörerna på Aftonbladet håller en uppdaterad om produkter och Naturligt Snygg berättar om ekologiska produkter. Det är ett litet axplock av hur just jag håller min motivation uppe. Jag tycker att det är kul att lära mig, utvecklas och försöka göra mitt bästa i det allra bästa yrket just jag vet. Hoppas att just du också kan hitta motivation och inspiration för att göra just ditt bästa. Och hoppas att så många av Er som möjligt deltog i inspirationsdagen med just Max Söderpalm och Mirre Dehlin som anordnades av SHR. Sååå avundsjuk att jag inte kunde delta. Men det är nog den enda nackdelen med att jobba säsong, att inte kunna delta på allt som anordnas. Men du som kan, gör det!


SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#storhogna #EmmaPihlY #StorhognaHögfjällshotellampSpa #säsongsjobba #MaxSöderpalm #Vemdalen

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.