• SHR-bloggen

Ny i styrelsen – Karolina Wendelin

Text: Karolina Wendelin


Jag gick ut den kvalificerade yrkesutbildningen på S:t Eriks år 2003. På den tiden var utbildningen två år och det är jag glad över. Trots att jag endast var 22 år gammal när jag tog examen, så kände jag mig väl rustad för att börja jobba! Först jobbade jag på Lottornas hudvård i Köping i ett år innan jag flyttade hem till min hemstad Uppsala och började på Rosannas Beauty Guide. I samma veva drabbades jag av svåra eksem vilka visade sig bero på allergi mot några av de vanligaste naturliga doftämnena. Läkarna rådde mig att byta yrke, men det ville jag inte! Jag tänkte inte ge upp min barndomsdröm så lätt och jag tänkte på att det måste finnas produkter som passade även känslig hud och dem med allergier. Därför brinner jag lite extra för att kunna hitta lösningar för dem som tycker att de har ”omöjlig” hud!

Jag började arbeta på Skin Care Uppsala och med ett märke som inte gav mig några problem, trots att jag arbetade med avancerade hudvårdsbehandlingar. Tiden där var spännande med en stor expansion av salongen, vilket till slut ledde till att jag vågade ta steget och bli egen 2010. Det har jag inte ångrat en sekund! Alla mina tidigare arbetsgivare hade fungerat som mentorer och nu fick jag chansen att samla alla mina erfarenheter och göra det på mitt sätt. Först var jag inhyrd på två frisörsalonger, men sedan våren 2014 har jag varit på Care And Beauty Uppsala där jag även blev delägare 2015. Idag är vi ett aktiebolag där vi är tre delägare och har en anställd.

För mig är fortbildning viktigt, jag har vidareutbildat mig inom lymfdränage, till laserterapeut och till certifierad specialiserad hudterapeututbildning. Nästa mål är gesäll- och mästarbrevet! Här är SHR så viktigt, vår branschorganisation erbjuder förutom gemenskap och erfarenhetsutbyte många möjligheter till utbildning!

Att driva företag, att jobba med sin stora hobby och en vilja att alltid vara uppdaterad tar mycket tid. På den fritid som blir över umgås jag med min familj och mina vänner och tar gärna en löptur med en ljudbok i lurarna.

Jag ser fram emot att lära känna er bättre! Med vänlig hälsning, Karolina

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

Senaste inlägg

Visa alla

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.