• SHR-bloggen

Presentationer av styrelsen i SHR – Gunilla Magdesjö

Text: Gunilla Magdesjö


Jag heter Gunilla Magdesjö , Region Östra Götaland. Utbildade mig till hudterapeut på Elisabethskolan i Stockholm 1990. Sedan dess har jag utbildat mig vidare till specialiserad hudterapeut och jag var en av de första som fick chansen att göra detta på Uppsala universitet 1997. Utöver det har jag även utbildat mig i Dr.Vodder lymfdränage och är klar lymfterapeut sedan 1994. Har arbetat vid sidan av hudläkare i min verksamhet sedan 2006 som givit mig stor förståelse/ möjlighet för vart min gräns går i min profession.

Jag bestämde mig tidigt för att jag ville bli egen företagare och öppnade min första salong redan 1986, detta var i Linköping. I det skedet var jag utbildad hälsoterapeut och arbetade bland annat med kostrådgivning och viktminskningsprogram. Jag minns att jag fick stöd i min affärsidé av (då vid namnet)utvecklingsfonden vilket bidrog till att jag kunde öppna salongen. Nätverkande har givit mig möjligheten att utveckla mitt företag genom olika utbildningar som tex. Almi, Sv Handelskammaren, EU projekt kan tillhandahålla  och har givet mig en stor kontaktyta inte bara inom mitt eget yrke.

Efter ett par år flyttade jag min verksamhet till en källarlokal på Linnégatan på grund av att fastigheten vi var inrymda i skulle renoveras. Det visade sig bli en lyckad flytt och jag kom in i lokaler som jag trivdes oerhört bra i, så bra att jag blev kvar i dessa till 2011. Enda orsaken till att jag till slut flyttade ur lokalerna var att jag blev erbjuden en lägenhet i markplanet i samma fastighet istället och det var lockande att “komma upp i ljuset”.

Sedan 2010 driver jag även min verksamhet i Norrköping där jag nu bor. Här hyr jag lite mer än ett helt våningsplan i ett underbart 1800-talshus mitt i hjärtat av stan. Inom dessa lokaler inhyser vi även en föreläsning/yoga/tränings-sal. Mitt  angenäma “problem” nu är bara att få tiden att räcka till, att driva företag på två orter har visat sig vara än mer krävande än jag kunde ana. Idag är vi inom lokalerna sammanlagt 16 medarbetare och det innebär många trådar att hålla i. Men jag tror på idén om ett helhetsperspektiv med kunden i centrum, där olika professioner samlas under ett och samma tak, från yoga till hudläkare.

Då jag fick en förfrågan från SHR om att bli med i styrelsen, blev jag givetvis hedrad och lockad, men skulle jag över huvud taget hinna med ett sådant åtagande? Enligt min man var svaret på frågan nej, han har ju på nära håll sett hur mycket arbete det är med mitt företagande. Kanske kände jag likadant, men detta till trots tackade jag ja och har inte ångrat mitt beslut. Jag känner att jag får ett otroligt bra utbyte av våra möten och har insett hur många otroligt bra medarbetare vi har där ute i landet. Nu har jag suttit med som vice ordförande sedan 2013 och känner att det kan vara dags att låta någon annan ta över den positionen. Vill dock inte sluta i styrelsen utan har tackat ja till att sitta med som ledamot istället. Jag känner att dagens styrelse är ett härligt gäng där vi kompletterar varandra på ett bra sätt och har en fin stämning.

För mig är det viktigt att vara med i SHR:s styrelse för att kunna vara med och påverka möjligheterna att vidareutbilda sig och att visa allmänheten vikten av att vända sig till hudterapeuter anslutna till SHR. Hos oss skall man vara garanterad seriositet, man ska också veta att man har ansvarsförsäkringar och att SHR står för duktiga, välutbildade hudterapeuter.


Mitt motto i livet:

“Var inte rädd att ta ut glädjen i förskott, det värsta som kan hända är att du haft roligt i onödan”

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#östragötaland #Norrköping #SHRsstyrelse

3 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.