• SHR-bloggen

Ren, mjuk och vacker

Ren, mjuk och vacker- Kemi och funktion hos kosmetika

Text: Anna Olsson

Det har gått mer än 10 år sedan den första utgåvan av Marie Lodéns Ren, mjuk och vacker. Och den nya och tredje utgåvan av är lika aktuell och faktaspäckad som de tidigare utgåvorna. Nya avsnitt har tillkommit och andra har omarbetats.

Marie Lodén är apotekare och doktor i medicinsk vetenskap. Hon har forskat och och arbetat med frågor som rör huden i mer är 30 år. Marie har varit forsknings-, utvecklings- och kvalitetschef vid ACO. Hon driver numera det egna företaget Eviderm Institute och är docent i exprimentell dermatologi vid Uppsala universitet.

Marie Lodén är dessutom mycket intressant att lyssna på och det var med sann förtjusning jag gick på hennes bookrelease på Apotekarsocieteten och hörde henne berätta!


Varför ännu en upplaga? Mycket har hänt sedan senaste upplagan, bland annat så har produkters effekt, säkerhet och miljöpåverkan har fått större uppmärksamhet. Bevis för påstådda effekter börjar krävas. Djurtester är inte bara förbjudan på färdiga produkter, utan även på ingredienser sedan i år.

Annat som tas upp i denna boken är det allt mer vanliga säljargumentet ”Fri från..” och att allt fler oroar sig över vad som faktiskt finns i.

Föreläsning började med att Apotekarsocietetens ordförande berättade lite.. Och anledningen till detta var att vi befann oss i deras anrika lokaler, var de funnits sedan 1858. Apotekarsocieteten är en ideel organisation med ca 6000 medlemmar med visionen att göra Sverige kunnigare om läkemedel. Det var Gustav Vasa som tog det första apoteket till Sverige från Tyskland och på 1600-talet bildades Apotekarsocieteten, för att kvalitetssäkra markanden. (Precis som SHR! Fast några år tidigare..)

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#Renmjukochvacker #SHR #hudterapeut #apotekarsocieteten #kvalitet #MarieLodén #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #kosmetika #status #lärande #funktion #Kemi

1 visning

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.