• SHR-bloggen

Sälja/kränga/lura på folk saker dom egentligen inte behöver/pracka på/informera

Text: Kicki Kamskog

Kärt barn har många namn och jag har hört dom alla bland mina kollegor. Vilket jag själv använder tror jag ni kan gissa Er till. Javisst är det så, INFORMERA. För det är ju faktiskt DET vi ska göra, informera. Informera våra gäster/kunder vad VI har att erbjuda just dom.
Jag menar jag som gäst skulle tvärtom bli lite småförbannad om jag inte fick INFORMATION om att det KAN vara lite svårt att åka lift i stickade vantar om det är riktigt kallt. Att lift bygel liksom halkar ur handen. Att jag som står i sportavdelningen som har en hel avdelning med bla handskar och vantar som är anpassat till skidåkning har en skyldighet att INFORMERA gästen om det är en självklarhet. Självklart är ju att vi som företag också vill tjäna pengar på vantarna bla, men vi vill också INFORMERA våra gäster om vad som kan göra det dom vill göra , bättre. Och det är det jag vill försöka förmedla. Att vår attityd till försäljning ändras och att vi tar bort den där negativa klangen. Det är faktiskt så illa att gästen kan tom uppleva det som dålig service om den inte får den information från oss vad vi har att erbjuda just dom. Jag bytte ju tom frisör för att jag blev så förbannad till slut på att hon klagade på mitt tunna hår, VARJE gång jag var där. Men inte än enda gång att hon erbjöd mig nåt bra schampoo eller tipsade mig om något jag kunde göra. Så varje sig man jobbar i restaurangen, sporten eller som jag på SPA avdelningen, så är det vår skyldighet att INFORMERA. För i slutändan är det ju ändå gästen som avgör vad dom gör med den informationen.Vi TVINGAR ju inte någon att köpa något.Lycka till! Kram Kicki

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#storhogna #information #decleor #Spa #skidor

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.