• SHR-bloggen

Så är vi nu på väg….

På väg mot detta äventyr som är, vad jag förstått, så stort att det inte går att föreställa sig innan man är erfarenheten rikare. På väg mot en av världens största tävlingar, alla kategorier. På väg mot en tävlingsyta på 90 000 kvm! En fotbollsplan är ca 7000…. Där över tusen tävlande ska slåss om medalj i sin skill, sin yrkesskicklighet. Där över 900 domare granskar dessa tävlande i över 40 olika yrken från närmare 60 olika länder.

Vi är alltså på väg mot Yrkes-VM, WorldSkills Competition 2013, som i år äger rum i fantastiska Leipzig i Tyskland. Leipzig är bl.a. känt för sin enorma, vackra tågcentral, sin historia som är lång och innehållsrik och naturligtvis har vi svenskar vunnit ett stort slag där under trettioåriga kriget. Jag tycker det är dags att vinna ytterligare ett stort slag!

Tävlingen pågår i fyra intensiva dagar 2-4 juli. Innan dess ska dagarna ägnas åt olika möten för att förbereda oss och tävlingen i sig med de sista pusselbitarna. Bland annat ska 30% av tävlingsreglerna som man tränat efter ändras, då den tävlande ska kunna visa sitt breda yrkeskunnande och utöva moment och tänka om med kort varsel. Det ska också diskuteras om regler med mera inför nästa VM i Brasilien 2015.

Lovisa som ska tävla i vårt yrke, Hudterapeutyrket, Beauty Therapy, kommer ner med resterande yrkeslandslag något senare. Lovisa har en tuff match framför sig, precis som alla andra tävlande i olika yrken. Marginalerna är otroligt små och för att hamna på pallplats gäller det att i stort sett felfritt utföra allt under den press som råder där och då.

Hur det än går så kan jag inte nog bedyra över hur stolt jag är och kommer vara över det Lovisa ska visa upp och hennes prestationer som jag vet hon kommer utföra exceptionellt! Hon har slitit så imponerande mycket i sin träning och är väldigt väl förberedd. För mig är hon verkligen värd en riktigt bra placering!

Jag vill tacka alla sponsorer återigen, SkinConcept, Lilly Nails, Work&Clothes, Pür Minerals, Make up store, Gilda skolan, Dermarome och Voya!

Nu sitter jag på tåget till Kastrup där jag ska möta upp några fler experter från andra yrken för att flyga till Berlin och vidare med tåg och ikväll ses vi alla experter i Leipzig. Jag ska nu axla min roll som domare för första gången och kan bara hoppas att jag är tillräckligt väl förberedd och har allt med mig som ska med. Som min man sade på perrongen, nu är det inte mycket att göra, träningen är kastad.

Håll nu tummarna för Lovisa, att hon lyckas prestera lika bra i tävlingen som hon gjort här hemma!!! Och för att det räcker så där guldglittrande långt!

Under kommande veckor får ni följa kortare inlägg på Facebook som blir i mån av tid och tillgång till internet.

Ja, på väg alltså. Efter allt slit, all tid, all träning så är vi nu på väg! Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte pirrar i magen.

På väg! Henrietta

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #hudterapeut #kvalitet #Yrkeslandslaget #WorldSkillsCompetition2013 #yrke #YrkesVM #Leipzig #beautytherapy #status #äventyr #lärande #WorldSkills

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.