• SHR-bloggen

Släng ut skräpet!

Text: Malin Månsson

Storstädning, rensa bort gamla kläder, städa ut gammalt i kylen eller peela bort döda hudceller.. Detta är olika saker vi gör då och då när vi tycker det behövs! Men hur ofta rensar vi bort personer när det behövs?

Fick mig en tankeställare under en föreläsning jag var på för några veckor sen. Den handlade om motivation.

Tänk dig att det är något som luktar dåligt när du kommer hem, du upptäcker att det är en frukt som blivit dålig i kylen. Du tar frukten och kastar den direkt innan de gör det andra i kylen dåligt. Men lukten finns fortfarande kvar i hemmet, eftersom soporna ligger kvar. Du går självklart även ut med soporna, så är du av med stanken och kylen är fräsch!

Detta är ett självklart beteende – men tänk dig nu att kylen/hemmet är ditt liv. Så av samma anledning att du inte ska behålla en dålig frukt i kylskåpet så ska du ju inte behålla dåliga relationer, känslor, tankar osv som bara gör ditt liv lite mer ’illaluktande’.

Du kanske redan är expert på detta? Rensar för fullt i ditt liv när det behövs? Alla är dock inte det..


Jag kände mig själv rätt träffad under föreläsningen iallafall.

Känner du som mig? Finns de sånt som borde rensas bort?

Du måste inte säga direkt till personerna i fråga att ’dig vill jag inte träffa mer’ – om du inte hamnar i en situation som kräver det. Men det finns heller inga krav att man bara ’måste’ ha kontakt med vissa ’bara för att’. Utan tar någon mer energi än vad den ger och du mår dåligt av det – rensa! Låt bli att höras om det känns enklare, ibland kan de bara vara bra att låta de rinna ut i sanden..

Något annat man kan ha med sig är tex hur personer i din omgivning reagerar om du ska berätta om ett mål eller en dröm du har.

  1. Någon är tyst. Denna personen är den farligaste. Dels vet du inte alls var som försiggår i personens huvud, kanske är hon/han med dig, men kanske inte? Inte direkt stöttande iallafall och bör därför rensas bort.

  2. Någon som inte tror på dig. Här kanske man tänker att bör jag ha med någon som inte tror jag klarar av detta? Men använd dig istället av den negativa energin som energi att bevisa motsatsen!

  3. Någon frågar; hur kan jag hjälpa dig att nå detta? Här har vi en riktigt vän! Stöttar. erbjuder hjälp – håll hårt!

Ta hand om er! Var positiv & må bra!


SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#Believeinyourself #Keepcalm #negativepeople #Positivttänkande

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.