• SHR-bloggen

SM i Make Up 2012!

SHR arrangerar återigen SM i Make Up och just nu planeras det för fullt!

Tävlingen går av stapeln söndagen den 11 november på Allt För Hälsan- Stockholmsmässan, Älvsjö

Vi hämtar inspiration från Japan och seriernas värld och årets tema är MANGA!

Manga är japanska och betyder ungefär tecknad serie, tecknad bild och det påstås att mangan härstammar ända från konstnären Hokusais tid runt början på 1800-talet! Handlingen i en manga spänner över de flesta fält man kan tänka sig, allt från prinsess sagor till action, krig och om hur man levde förr. Ingenting är omöjligt i mangans värld!

Vad det är som gör manga speciellt och att det skiljer sig från annat tecknat är stilen på karaktärerna, att de ges mycket uppmärksamhet och djup. Ansikten i manga utmärker sig genom stora uttrycksfulla ögon och munnar. Gärna överdrivna för att förstärka känslan. Känslor uttrycks snarare i bild än text i manga och det syns tydligt på karaktärerna om de är glada, förvånade, ledsna etc. Ögonen är själens spegel och det första man lägger märke till hos mangafigurer när det kommer till att visa känslor, det är därför de ofta är så stora.

De finns många genre inom mangan, men vanligast är Shônen och Shôjo. Man kan även låtsas inspireras av de stereotypiska lolitaflickorna vars stil växte fram under det sena 80-talet. Klädstilen är influerad av barock, rokoko och den viktorianska eran och flickorna känns igen på sina stora ögon och hår.

De tävlande har sin version, idé och 30 minuter på sig, att på scenen att skapa den häftigaste mangan! Den som vinner SM i makeup, tävlar i de Internationella Mästerskapen i Düsseldorf, mars 2013! För att vara med och tävla ska man ha en hudterapeut- eller makeuputbildning.

Är du intresserad av att vara med i SM i Make Up? Mejla till ann-marie@shr.nu för en inbjudan.

Jag hoppas att vi ses!

Mvh/Anna Olsson, SHR


#Stockholm #manga #Alltförhälsan #SMimakeup #Älvsjö #tecknadserie

2 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.