• SHR-bloggen

Tonåringar med problemhud!

Text: Mirre Dehlin fd Hammarling

Vi har tonåringar som behöver hjälp, men de vet inte riktigt själva hur vi kan hjälpa dem. När ungdomarna kommer in i puberteten kan finnar och problemhud vara känsligt och många tar inte ens upp ämnet.

Men redan innan problemen dyker upp är det bra att ligga steget före och att börja ta hand om sin hy. När man kommer in i tonåren brukar man se de första tilltäppta porerna/comedonerna dyka upp, redan nu ska man börja sin hudvårdrutin för att motverka comedoner som så småningom kan leda till inflammerade finnar.

Börja med rengöring och ansiktsvatten varje morgon och kväll, samt peeling och mask en gång i veckan. Dagkrämer anpassade för fet hud ger fukt och behåller en matt finish hela dagen. Sedan finns det även produkter man kan punktbehandla med, dessa lägger man direkt på inflammationen som dämpas och döljs.

Det gäller även att informera föräldrarna, hur de tar tag i dagsrutinerna för en välmående hud. Det är mycket lätt att tänka att finnar tillhör tonåren men man kanske inte tänker på vilka ärr de kan ge för resten av livet. Så vi måste alla måste hjälpa till att informera.

Är det mycket acne ska man inte dra sig för att kontakta hudläkare, vilket jag gjorde med min son Hampus. Han tackar mig idag trots att han tyckte det var pinsamt då.

Kram på er och ta hand om våra tonåringars hy. Hälsningar Mirre

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#auktoriseradhudterapeut #hudvård #SHR #SverigesHudterapeutersRiksorganisation

Senaste inlägg

Visa alla

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.