• SHR-bloggen

Vad är lycka?

Text: Kicki Kamskog


Vilken komplex fråga. Det som är lycka för mig, behöver ju inte nödvändigtvis betyda lycka för dig. Men kanske kan vi tillsammans fundera på det en stund, vad som är lycka. Vi kan i dagens media läsa artikel efter artikel vad som kan göra oss lyckligare. Vi kan gå olika kurser i både det ena och andra. Förverkliga oss själva, andra eller bara meditera oss till vad vi egentligen vill ha ut av livet. Ack, om det vore så enkelt. Vi kan banta oss lyckliga påstås det också. Kan vi det, ja visst kan det betyda lycka för någon som lyckats med konststycket att gå ner en massa kilos övervikt. Men att det överlag skulle göra oss lyckligare att banta, nja!

Men shopping är väl ändå det som kan skänka oss den allra största lyckokänslan. För visst pirrar det lite av förtjusning, när vi hittat den perfekta klänningen till favoritskorna. Eller att det var rea på handväskan som vi gått och sneglat på så länge. Eller?

Ikea en lördag, visst måste det ända vara paradiset för lycka, för alla är ju där, varför skulle alla vara i dessa stora shoppingområden som växt upp som svampar ur jorden om det inte var för att söka lyckan.


Vi som har ”lyckan” att leva under de omständigheter vi lever i borde ju alltså vara lyckligare än människor som lever under mindre ”lyckligare” omständigheter. Är det alltid så enkelt? Visst, vi har det mycket enklare, vi kan åka och köpa vår mat, eller den nya platt tv:n, eller köpa bil på avbetalning. Vi behöver inte leta efter vår föda, oroa oss för sjukdomar som i vårt samhälle inte dödar oss. Men är vi alltid så mycket lyckligare?

Nej jag tror inte det, jag tror att vi har glömt något på vägen. Jag, undrar om vi inte ibland har lite för bråttom i livet, att vi helt enkelt missar lyckan på vägen. Den hinner passera, för vi har alltid för bråttom, vi har alltid så mycket att göra, att vi helt enkelt inte hinner att se den.


Ett exempel ur min egen erfarenhet är våra bilsemestrar i Frankrike, detta fantastiskt vackra land som vi trivs så bra i. Hur många gånger säger vi inte, nej vi åker en bit till, vi kanske hittar något mysigare ställe. Va?

Stanna bilen, fånga stunden och gör det till din bästa stund. Lyckan kommer och lyckan går, visst, men lär dig att fånga den. Gör en solig morgon till en ”lycklig” morgon. Nu menar jag inte att man måste resa till Frankrike, eller andra länder för att fånga lyckan. En picknick korg med saft, bullar och familjen i hemmaskogen kan ju vara lika lycklig picknick som den i tex Frankrike.

En lustig sak hände då min man tidigare i våras frågade mig vad jag kände för känsla när jag promenerade längst havet i solskenet med vår hund. Det lustiga med det, var att jag bara dagarna innan hade funderat på vad det var för bubblande känsla jag kände i magen och kommit fram till svaret att det var lycka jag kände. Det härliga var att han kände samma sak, vilken samhörighet, vilket också det kändes som lycka.

Vi kan heller inte spara lyckan till sen, vadå sen, sen kanske inte finns, vi vill väl vara lyckliga hela tiden? Så många av oss, som har någon i sin närhet som kanske inte har något sen. Vad var det då värt, livet?


Jag tror att vi måste lära oss att fånga dagen även i vår vardag. Jag tror att vi måste lära oss att fånga även de små sakerna i livet. Nu menar inte jag att vi måste känna oss lyckliga 24 timmar om dygnet, livet är ju mer än så. Men kanske kan vi, om vi fångar de små sakerna i livet, känna oss lite lyckligare i livet även när det känns lite svårare.

Här på mitt säsongsjobb i fjällen har det precis lugnat ner sig efter en intensiv jul & nyårshelg. Vår absoluta högsäsong på året, efter sportlovsveckorna vill säga. Varför är det så? Hur kommer det sig att människor idag väljer att spendera en så stor familjehelg på ett hotell?

Kan det vara så att vardagen idag tar så mycket kraft av oss att det helt enkelt inte finns tid och ork kvar till att ordna även en perfekt jul hemma med allt vad det innebär? Det är ju trots allt ganska tidskrävande att ställa till med jul hemma. Köttbullar som ska rullas, sillar som ska läggas in och klappar som skall slås inhandlas.


Nej, jag har verkligen förståelse för att man väljer att fira med sina nära och kära på ett högfjällshotell, där allt redan finns, klart och serverat. Nu är det ju inte alla förunnat att kunna göra så, men jag är i alla fall väldig glad över att, jag har kunnat vara en del av den upplevelse som de gäster som haft möjlighet att vara här, har fått.

Jag är väldigt glad att ha kunnat ge så många människor en upplevelse i form av en behandling eller ett yogapass. Det är en stor tillfredsställelse, när gästen somnar till på bänken och säger att det var det bästa dom varit med om. Vilket magiskt yrke vi har, beröring är helt magiskt, vi bara lägger våra händer på någon, helt okänd och dom bara tar till sig.


Det är nog inte alla förunnat att få den responsen i sina yrken, så återigen så sträcker vi på oss, är stolta och nöjda över våra arbeten och vad vi levererar. Låt 2014 också bli ett magiskt år. Gör det till ditt bästa År, det är bara du som bestämmer hur det ska bli. Och glöm inte heller de små sakerna i livet!

Carpe Diem!

Kram Kicki

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#behandling #vadärlycka #SHR #hudterapeut #Livet #lycka #kvalitet #auktoriseradhudterapeut #status #Spa #lärande

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.