• SHR-bloggen

Varför gör jag inte detta oftare?

Text: Sanna Hammarbäck

Hur många gånger har du frågat dig själv detta efter en behandling? Jag tror att nästan alla terapeuter får höra denna kommentar dagligen. Senast på jobbet idag var det två av kunderna som ställde frågan till mig. Så jag ställer frågan här och till er och till mig själv. Varför unnar vi oss själva inte mer av det som verkligen får oss att må bra? Vissa har aldrig ens varit på en behandling och vet inte vad de går miste om.


Man unnar sig gärna materiella ting för stunden än upplevelser som varar längre och som inte kan slängas bort. Hur mycket saker har du inte hemma som du köpt och sedan slängt, medan kropp själ och välbefinnande är något man har för resten av livet. En behandling är mer än bara lyx och att ta hand om sig själv borde vara självklart och sättas i rutin.


Många tycker oftast att behandlingar är dyra och inte så hög prioriterat men det ger dig inte bara välmående på utsidan utan även på insidan.

Alla har vi nog perioder där vi känner oss extra trötta, stressade, pressade eller allmänt låga och vad är då inte mer perfekt än att få bli lite ompysslade. Det kan vara mycket på jobbet, i privatlivet eller dylikt som gör att vi måste fylla på med lite extra energi, välbefinnande och egentid till att komma ner i varv och bara få vara. Det är på tiden att vi prioriterar oss själva lite mer för att kunna orka vardagen och lite därtill.

Hur du mår på insidan avspeglar sig på utsidan. En behandling är för dig som har hudproblem av olika slag, du som inte har några specifika problem utan bara vill bibehålla konditionen i huden, du som bara vill komma ner i varv och öka ditt välbefinnande och du som bara vill unna dig det där lilla extra. Kvinna som man!

Det finns många olika typer av behandlingar med specifika ”problemlösare” och behandlingar som passar alla. Detta skräddarsys alltid av din terapeut så just du får det du behöver och vill ha. Alla personer är unika och så också alla behandlingar. Som kund ska du känna dig trygg med din terapeut och känna att du har förtroende för den du går till. En slags relation byggs upp och gör det roligare så att du längtar efter ditt nästa besök då ni kan fortsätta sträva efter ännu bättre resultat samt prata om allt mellan himmel och jord. Eller bara njuta av tystnaden och din behandling. En ansiktsbehandlings fördelar är så mycket mer än att den djuprengör, förebygger och bibehåller din hud i god kondition, motverkar åldrande eller hjälper dig med hudproblem. Den sätter igång din blodcirkulation, syresätter huden, ökar cellförnyelsen, ger energi, balans och ett inre lugn. Du kommer ner i varv på ett sätt du inte trodde gick och går från behandlingen utvilad, pånyttfödd och med ett stort leende på läpparna. Alla borde börja unna sig själva mer. Sätt din hudvård i rutin, både med produkter hemma samt alla slags behandlingar. Se oss terapeuter som en stödpelare och lärare som hjälper dig till att få just det resultat du vill ha och den känslan du eftersträvar. Vi finns här för att hjälpa.

Det positiva är att jag tror att folk börjar bli mer medvetna och villiga att lägga tid på sig själva och detta bara de senaste åren. Denna bransch blir bara större och större och kommer bli väldigt svår att ersättas.

Så svar JA, detta borde du göra oftare.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #hudterapeut #kvalitet #auktoriseradhudterapeut #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #status #salong #lärande

0 visningar

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.