• SHR-bloggen

Vilken dörr ska jag välja!

Text: Kicki Kamskog


Låt oss säga att bakom varje dörr finns ett val, ett val hur just du vill att ditt liv ska vara. För visst är det så att det är VI SJÄLVA, och ingen annan som skapar våra liv. Vi har själva ansvaret för att skapa det liv, utifrån de förutsättningar just vi har förstås, att skapa oss det livet som just VI SJÄLVA vill ha.

Men också att VARA den människa vi önskar vara. Fundera en stund på vad just DU, vill förmedla till dina nära och kära, men också till våra kunder/gäster. För visst är det så att i vår bransch ger vi ju en hel del av oss själva. Förmedlar och ger vi det vi innerst inne VILL förmedla? Är det kanske så att vi kanske tom ibland sätter på oss en roll, en slags ”under cover mask ”för att slippa blotta oss själva.

Självklart måste det också få vara så, vi måste få känna oss privata när vi är privata och ”på jobb” när vi är ”på jobb”. Men jag tror att vi kan nå en liten bit längre, en liten bit innanför gästens/kundens komfortzon om vi också vågar att släppa in dom en bit i vår.

Det blir, i alla fall för mig en liten aning personligare, och det känns som JAG också får så mycket tillbaka. Självklart ska ju kunden/gästen vara i fokus, men även VI måste ju tanka energi.

Jag hoppas att Ni fått göra det i sommar, tankat massa energi, har sett på att Ni även hemma haft Medelhavsvärme, såå härligt för våra kroppar och själar att få fylla på men sol och värme!

Ja, men var har nu detta med dörrar att göra? Jo, jag menar att man kan fundera lite på sin egen utstrålning och energi och vad VI förmedlar. Ibland kanske rullar på i samma gamla invanda spår och tycker att vi är super på det vi gör, vilket vi förstås också är.

Jag menar att vi nu efter en härlig semester kan välja en ny dörr, lite nytänkande, lite nya vägar att gå, kanske just DU, bestämmer dig för att, nu ska jag faktiskt få igång den här behandlingen lite mer, eller skapa en ny, eller få igång försäljningen. Tänka lite nytt, prova nya dörrar och sätt att jobba på.

För visst är det kul att jobba, visst är det kul att få ta hand om våra medmänniskor och ge dom en stund av det bästa vi har att erbjuda, dvs OSS SJÄLVA! Alldeles för många statusuppdateringar handlar om hur seegt det ska bli att börja jobba igen. Visst kan jag förstå att det är mysigt med ett glas svalt rosevin i solnedgången, men det vore ju inte mysigt om det var vardag varje dag, året runt, så boosta dig och gå ut och njut även när du jobbar. Hitta ett sätt som passar dig, läs några roliga bloggar, promenera i naturen, gör saker som som boostar just DIG, men följ inte bloggarna slaviskt, för det kan ju också ibland vara en aning stressande om man ska leva och vara som i alla perfekta bloggar världen. Men man kan ju hämta lite inspiration och idéer. Musik och yoga boostar mig, tystnad och skogen kanske boostar dig. Och DU är ju ändå bäst på att veta vad som är bäst för just DIG!

Jag har precis börjat med en egen slags personlig ”tavla”, jag klipper och klistrar ut det som är viktigt för mig. Jag har min lilla tavla på garderobsdörren och vaknar till mina vad som är viktigt för mig varje dag. Inte för att ge mig dåligt samvete utan för att påminna mig om vad som gör mitt liv till det bästa för just mig.


Trivs du inte, byt jobb!!! Vill du utvecklas, gå en kurs!!! Vill du ut på äventyr, jobba utomlands!!! Vill du börja träna, gör det! Vill du äta nyttigare, gör det!!! JUST DO IT!


Men njut, njut av livet var du än är och ha kul! Memento Vivere = Kom ihåg att leva Belasta dig inte med dåligt samvete om du inte gör rätt varje dag, för du ÄR rätt varje dag, det är det viktigaste. Och våga öppna en ny dörr, du behöver ju inte öppna den på vid gavel direkt, det kan ju stå en aning på glänt.


Varma Medelhavskramar från Kicki

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#energi #SHR #hudterapeut #medelhavet #kvalitet #MementoVivere #utomlands #auktoriseradhudterapeut #Grekland #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #arbetautomlands #yoga #Komihågattleva #boost #auktoriserad #status #lärande #KickiKamskog

1 visning

Följ Atlas Hudvård

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Behandling av personuppgifter:

Atlas Hudvårdssalong Ⓡ

 

Innehar F-skattsedel, Mästarbrev, Gesällbrev, Medlemskap SHR, CIDESCO diplom, Cert. Spec. Hudterapeut.