Älskade hatade pormask

Just nu funderar jag på om jag är en helt normal hudterapeut eller om det är så att jag har jag en liten lätt störning. Jag har själv alltid hävdat att jag är fullt normal men efter otaliga påtalanden från familj och vänner så kanske jag måste inse att mitt beteende inte är fullt normalt. Jag pratar om mitt beteende kring och förhållande till pormaskar. Jag är sjukligt intresserad av pormaskar. Jag kan bli så besatt av dessa små otyg att jag tappar fokus på både tid och rum.

Varför och hur kommer det sig att så mycket av mina tankar varje dag upptas av dessa små talgansamlingar? Jag har ställt mig frågan och kan bara komma fram till en enda sak. Det måste vara en medfödd störning. Men en ganska bra störning ändå för den störningen var ju en av orsakerna att jag faktiskt tog steget och bestämde mig för att utbilda mig till hudterapeut. Ett beslut jag aldrig ångrat och som jag är otroligt glad för. Bara tanken att få klämma pormaskar och få betalt för det lät ju för bra för att vara sant. Jag som alltid fått muta mina ”patienter” (läs sambo och familj) eller använda lätt våld för att få dem att lägga sig ner i soffan för en klämningsomgång. Helt plötsligt skulle folk betala mig för att jag skulle göra klämma deras pormaskar. Helt fantastiskt!

Jag pratade med min hudterapeut kollega häromdagen för att lite fint höra om hon var som jag eller om jag kanske ändå var värre än en ”normal” hudterapeut. Hon bara skrattade åt mig och sa, ja Annica, du e helt störd när det kommer till pormaskar. Du måste tagga ner. Herregud, e det så illa tänkte jag och svor dyrt och heligt att aldrig mer dyka på min sambo oanmäld för att klämma en pormask varken hemma eller i affären (JA, det är sant, jag kan göra det mitt i en affär). Inte heller fastna framför spegeln efter kvällsrengöringen och dissekera min stackars näsa. Detta strider ju mot allt och som jag absolut avråder allt och alla att göra. Hur kan jag göra så mot mig själv?! Ofattbart, men jag tål dem bara inte på och i min hud och jag älskar dem när de kommer ut. Så jag bara måste, det blir liksom moment 22.  Jag kan inte låta dem bosätta sig i mina porer, som hyresgäster som inte betalar hyran. Sen en tid tillbaka så har jag dock jag lagt band på mig själv och infört månatlig portömning. Jag tar duktigt fram min vapozon och beter mig som en ”normal” hudterapeut. Rengör, ångar, klämmer, desinficerar, lägger mask och därefter avslutande creme. Självklart så blir resultatet så fint när man gör det efter konstens regler. Dessutom lyser de mer än någonsin med sin frånvaro, mina älskade hatade pormaskar.

Så nästa gång vi ses vet ni vad som rör sig i mitt huvud 😉

Kram Annica


Foto: hudspecialisten.se En oklämd näsa med pormaskar. Mums för en knasig hudterapeut.

#hudterapeut #pormask #komedon #djuprengöring #hudvård #orenhud