Älskade kund!

Här kommer några klargörande som kan göra dina besök hos din hudterapeut ännu lite bättre. En liten inblick eller helt enkelt vett och etikett. Kanske borde den tryckas upp för att kunna ha på disken, ja vad vet jag…

1, Vi vill inte gissa din ålder! Denna fruktansvärda fråga ger alla oss hudterapeuter både yrsel och svåra svettningar. För det första är det omöjligt att se, framförallt när du ligger ner. Svarar terapeuten fel åt( gudbevaremigväl) fel håll kommer stämningen bli tryckt och obehaglig under hela behandlingen. Tvingas vi dra av tio år från det vi tror kommer vi inte kunna rekommendera den där anti age cremen vi egentligen tycker är perfekt för din hud. Ingen vinner helt enkelt på detta, så snälla låt bli.

2, Vi rabblar inte ingredienser för att tråka ut dig. Ja du vet hur det är, du står upp efter den ljuvliga behandlingen. Trött. Egentligen vill du bara lägga dig ner igen. Din terapeut visar produkter med en nästan overklig entusiasm, du snappar upp ord om nanoteknologi, syror, komplex, lavendel och neroli. Du förstår ingenting, men din terapeut ser överlycklig ut när hon håller fram den senaste peelingen och säger:

– Den innehåller papaya.

Här kommer det värst, terapeuter är uppriktigt uppspelta över nya ingredienser, ibland inser vi inte själva hur vi låter. Lita på oss, vi har intresset, köp produkten och ta noga reda på hur du använder den. Du behöver inte kunna innehållet, bara använda den rätt. Då blir vi glada.

3,Yttorr är högst irriterande tillstånd Den skarpa lampan riktas mot ditt ansikte. Terapeuten hummar litegrann, väger orden innan hon talar. Sedan kommer det en smula anklagande.

– Du är lite yttorr.

Du andas ut det där lite yttorr låter ju inte så farligt, men för oss hudterapeuter betyder detta att din hud inte är ordentligt skyddad, inte har rätt produkt för din hud. Det gör att den blir svårklämd, lättare blir röd, irriterad, får finnar osv. Yttorr är inkörsporten till all världens elände. ( ja där kanske vi överdriver en smula, men i alla fall)

4, Acne vulgaris Om du råkar se ditt kundkort och det står acne vulgaris har det ingenting att göra med hur du är som person, hur du klär dig eller uttrycker dig. Det är helt enkelt en helt vanlig acne eller finnar.

5, Vi är uppriktiga när vi tvekar på om vi ska dra det där sista strået Har du någon gång varit hos din hudterapeut och märkt att hon under brynplockningen börjar tveka. Liksom håller ett av stråna utan att rycka som om hon funderade. Här kommer sanningen, i vår strävan att ge dig de perfekta brynen kan ett felryckt hårstrå rasera allt… ALLT! För den vanliga människan kanske det inte ens syns men i en hudterapeuts tränande öga är det katastrof.

6, Vi ler inte hela tiden När vi ger massage ler vi inte hela tiden. Det skulle se onaturligt ut.

7, Du behöver inte göra vid dina fötter innan pedikyren Det finns två sorters fotvårdkunder. De som knappt tvättar sina fötter på månader för att de ska på pedikyr och sedan finns de dem som gör vid sina fötter själv precis innan för att de inte ska vara fula när de kommer. Här skulle vi nog vilja vädja till någon typ av gyllene medelväg.

Med dessa punkter (förutom de uppenbara som att komma i tid, avboka din behandling i tid, berätta om du har några sjukdomar) tror jag vi kan komma långt i vår strävan efter ökad förståelse för hur det är att vara, andas och leva som hudterapeut. Varmt välkomna att boka in dig på en härlig behandling. Det är vårt jobb att ta hand om dig!

#gåpåansiktsbehandling #Hudvårdskund