Att åldras med värdighet…

Som hudterapeut har man oftast ett ganska stort intresse av just det… hud! Men vad händer i huvudet på hudterapeuten (läs mig) när hudkostymen börjar åldras. Jag tycker att andra är vackra med sina små rynkor, det visar att man har levt, men när jag studerar mitt eget skinn, ja då kan det mest liknas vid panik. Jag galopperar mot fyrtio (om 3 år 4 månader och 24 dagar) och som alla hudterapeuter vet börjar förfallet redan vid 25.

Så där står jag, i skenet av den skarpa belysningen i badrummet omringad av mina dyra produkter och granskar det som tidens tand har gnagt i ett tidigare slätt ansikte. Då känner jag ett barnfinger petas in den nakna mjuka magen.

–          Mamma du har tjock mage…. (stirrar fascinerat och petar tankfullt) den hänger över trosorna.

Barn vet minsann hur de ska göra en på bättre humör.

Men nu har jag funderat på hur man (jag) ska klara av det oundvikliga åldrande.

Lanners lista på hur du kan åldras med värdighet kommer här:

  1. Använd de bästa produkter du bara kan hitta. Kosta vad det kosta vill. Då har du gjort ditt.

  2. Den hårda hästsvansen. Det här med att klippa sig kort när man blir äldre är dumt. En riktigt hård hästsvans har samma effekt som ett kirurgiskt ingrepp.

  3. Se till att kameran på din telefon aldrig är riktad mot dig. Ni vet när man ser sitt eget ansikte hänga fram i telefonen. Det kan utan tvekan förstöra en hel dag, ja nästan en hel vecka.

  4. Även om du behöver det, skaffa inga glasögon. Att se så där otäckt skarpt det är bara för de unga. Acceptera!

  5. När lampan på toaletten går sönder byt inte ut den. I mörkret kan du vara hur slät du önskar.

  6. Skaffa en hysterisk hårfärg eller annat som tar fokus från ditt åldrande. Varför inte börja med turban eller bak och framvänd keps?

  7. Stäng av dina känslor. Ju mindre mimik desto mindre rynkor. Ta begreppet stoneface till nya höjder. Att ha roligt, och skratta t ö j e r formligen ut huden i ditt ansikte. Tänk på det! …. Alltid!

  8. Man kan även skaffa sig något annat problem i livet som är större än det faktum att man håller på att bli skrynklig… i mitt fall min mage.. ja och gärna någon som påpekar det. Vill någon låna mitt barn för att få sina brister utpekade går det utmärkt.

Och du fräscha 20 åring som läser detta … din tid kommer…….. din tid kommer….haoahoa…………. (ondskefullt och rätt skadeglatt skratt …)

#humorförhudterapeuter #JohannaLanner