Cidescokongress i Wuhan, Kina

Text: Henrietta Olesen Ericsson

5-12 november var sex representanter från SHR i Wuhan i Kina och deltog vid cidescos världskongress. En upplevelse vi sent kommer glömma.


Gunilla Magdesjö, Annica Joensuu och Anna Skinnargård  (Vice Ordförande, Ordförande och Kassör)

Gunilla Magdesjö, Annica Joensuu och Anna Skinnargård (Vice Ordförande, Ordförande och Kassör)


Här bjöds på intressanta middagar, färgglada och annorlunda framträdanden, mässa med föreläsningar och mycket mer. Detta varvades med möten och diskussioner i olika frågor.

En av dagarna åkte fem av oss på guidad tur i Wuhan. Wuhan är huvudstaden i provinsen Hubei, med ca 10 miljoner invånare på 8494 kvm yta. Stockholm är i samma mått mätt 1,2 miljoner invånare på 6519 kvm. Så där var gott om människor på liten yta, fotgängare, bilister, cyklister och för att inte tala om mopeder som körde överallt i alla riktningar hela tiden. Innan man vande sig med trafikförhållandena kändes det som det var med livet som insats man åkte taxi, speciellt med tanke på de icke-existerande bilbältena. Men sen förstod vi deras förhållningsregler och hade mest bara roligt åt spektaklet.


Henrietta, Gunilla, Anna O, Lena och Anna S.

Henrietta, Gunilla, Anna O, Lena och Anna S.


Staden delas in i tre delar av floderna Hun och världens tredje största flod Chang Jiang. Wuhan är en av Kinas mest kända städer när det handlar om historia och kultur. Med över 3 500 års historia fanns här mycket intressant och vackert att se, bland deras största stoltheter; Yellow Crane Tower och East Lake – Kinas största citysjö. Vi fick komma till en gata där kineserna själva äter frukost, lunch och middag. Här bjöds på allt möjligt man kan tänka sig som vi inte ser så mycket av hemma, skulle man kunna fresta med grodor på spett?På mässan fanns som sagt en rad föreläsningar. En del var intressanta som vi berättar lite mer om i Hudterapeuten, en del höll en lägre nivå, mer riktat till hudterapeutelever. Mässan var ganska liten, och lokalen gjorde att det upplevdes något stökigt och det var svårt att ha en dialog med någon av utställarna då endast ett fåtal kunde engelska. Men vi hittade några trevliga och intressanta produkter. Bland andra fick jag prova på en ansiktsmassage med Jade-stenar som var fantastiskt skön och som jag köpte med mig hem till salongen. Lena fick prova Holostisk Moxibustion som är en orientalisk behandlingsterapi. Denna berättar Lena mer om under temasidorna.


Jay Jung från New Technology Energy Cosmetic i Sydkorea, som en av Koreas ledande leverantörer, var naturligtvis på plats i Kina och denna mässa med gäster från hela världen med ambition att nå ut till fler länder än i Asien och Ryssland. Han erbjöd Encure och Entam hudvårdsprodukter som bygger i huvudsak på ett speciellt renat vatten och röd ginseng och har vunnit ”Patent Tech Award”. Jay Jung visade också sin tredje produkt, TorsionPia med energi för bättre miljö som även denna fått ta plats under temasidorna. Oväntat men roligt fanns igenkännande hos en av leverantörerna som exponerade sina produkter, AnneMarie Börlind och Neovita!

Middagarna var i särklass upplevelser utan like, annorlunda och lite uppseendeväckande. Vi var många från olika länder som upplevde det hela både lite skrämmande och lite oorganiserat men också väldigt häftigt, roligt, färgglatt och det bjöd på många skratt och minnen jag tror vi inte skulle vilja vara utan.CIDESCOs President Anna-Cari Gund

CIDESCOs President Anna-Cari Gund


SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.SHR i Kina!

SHR i Kina!Henrietta, Gunilla, Anna S, Lena och Anna O

Lena, Annica, Anna S, Henrietta, Gunilla och Anna O

Lena, Annica, Anna S, Henrietta, Gunilla och Anna OEfter en omtumlande vecka, hittade vi till slut hem till Sverige och våra respektive regioner!


SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #kvalitet #China #styrelse #CIDESCO #CIDESCOkongress #SverigesHudterapeutersRiksorganisation #resa #status #Kina #Wuhan #lärande #AnnaCariGund