Du vet att du är hudterapeut när…

Olalala…. Hur vet man att man är en oförbätterlig hudterapeut, en tvättäkta ända in i själen hudis, en som oavsett vad, alltid kommer vara en hudterapeut? Här kommer den, listan som ger dig svaret. Har jag hamnat rätt, är jag av det rätta virket?

 1. Oavsett var, när och hur kliar det i fingrarna när du ser en pormask. Du har kommit på dig själv att börja klämma på en irriterande svart pormask under en massagebehandling, vaxning, bodyscrub eller bara i glasskön på stranden. Pinsamma situationer kan uppstå.

 2. Du förespråkar naturlig skönhet men lägger tusentals kronor på hudvård och smink och hävdar att restylane faktiskt är den naturligaste saken i världen.

 3. Du behöver ingen frisyr för det är hästsvans som gäller.

 4. Du känner bara igen folk när de ligger ner.

 5. Du blir alltid tillfrågad om hjälp på andra ställen än din arbetsplats för att du utstrålar service.

 6. Efter avslutad arbetsdag är det svårt att inte le mot alla du möter, vilket upprepade gånger har gjort att du fått människor efter dig som kanske inte riktigt har alla hönsen hemma.

 7. Av bara farten är du överdrivet artig när du kommer hem till familjen och utropar ” inga problem, ja visst det ordnar jag” med ett leende tills du rasar ihop i soffan framför TV:en med träningsvärk i kinderna.

 8. Två l & vatten kan likställas med en svordom i klass med helvetes jävla skit.

 9. Du tycker att en peeling är en mänsklig rättighet.

 10. Du hinner aldrig gå på behandling vilket resulterar i att du springer runt med brynfärg och mask på salongen samtidigt som du försöker slipa fötterna med fotslipen.

 11. Du skulle aldrig drömma om att stoppa ner fingrarna i en burk med creme. Det finns ju för guds skull något som heter spatel.

 12. Oavsett hur stressad du är rör du dig som en buddistisk munk i frid.

 13. När vi träffar våra kollegor säger vi alltid…Men vi måste byta behandlingar med varandra. Det är ju så himla lätt. Varför gör vi aldrig det?…. ja och så gör vi aldrig det.

 14. Du har lyssnat i dagar på olika produktgenomgångar och är trots detta lika entusiastisk över en ny ingrediens.

 15. Du skulle inte drömma om att sätta på en lugn plinkeplonk skiva hemma på din lediga dag för du skulle automatiskt börja göra akupressur på kudden i soffan.

 16. Du har lärt dig att människor som svarar ” nä jag har inga problem med något faktiskt” är de som verkligen har det och vise versa.

 17. Du får panik om det är vitlök i maten och du ska jobba dagen efter.

 18. Du har färgat både fransar och bryn så ofta att du lurat dig själv att de är naturligt mörka.

 19. När du fråga kunden vad de använder och de svarar tvål & vatten gör du korstecken i smyg.

 20. Trots att du kanske är en av naturen slarvig typ är begreppet ” jobba snyggt” så hårt inbankat från utbildningstiden att dina burkar och tuber alltid står i prydliga rader, locken skruvas på, ryggen är rak och knäna hålls sedesamt ihop.

#auktoriseradhudterapeut #hudterapeut #SHR