Frågor till: Alva Mauritzon


1. Varför läste du till hudterapeut? Jag kom i kontakt med hudterapeutyrket genom att vara lärling hos Annika Eichmüller i Åhus direkt efter gymnasiet. Jag kände direkt att kan jag göra det här arbetet 6 dagar i veckan för lärlingslön (ca 2500) så kan jag ha det som heltidsjobb med. Dock dröjde det ett par år innan jag sökte in för jag kände mig för skoltrött för att orka ta till mig några fakta på ett seriöst sätt.

2. Vilken utbildning har du gått? TechFuturums kvalificerade yrkesutbildning på 2 år i Landskrona.

3. Varför valde du att starta eget? De arbetserbjudande jag fick kändes inte rätt. Jag ville känna att jag kunde stå till 100% för mitt arbete och jag har alltid varit lite egen så steget till min egna chef var inte så långt.

4. Vilka produkter har du valt att arbeta med? Jag arbetar med Dermanord/Maria Åkerberg samt Gentry’s.

5. Fördelar respektive nackdelar med eget? Fördelarna är att man får bestämma sina egna arbetstider, du har val över vilka produkter du vill arbeta med, vilket sätt du vill marknadsföra dig på, vem du vill arbeta med samt vilka kunder du vill arbeta med. Du får verkligen använda dig av din magkänsla som egen. Nackdelarna kan vara rätt många de med, några är väl att du inte har någon att bolla med alltid om du är osäker, det är inte så bra betalt med tanke på hur mycket tid man lägger ner på företaget och det är osäkert.

6. Vad brinner du för? (affärsidé) Min affärsidé är att hudvård ska vara tillgänglig för alla, det ska inte finnas någon klasskillnad inom hudvård. Jag har även en spaservice vilken innebär att vi arbetar med flexibla öppettider och även åker hem till folk och gör behandlingar.

7. Vad är svårt med att driva eget företag, vad är den största utmaningen? Största utmaningen är att få in kunder, att synas. Det kostar multum att lägga ut annonser och de ger ändå inte så mycket tillbaka som man vill.

8. Hur har du marknadsfört salongen? Annons i tidningen, Facebook, tävlingar, festivaler, mässor, flyers, mun till mun.

9. Har du enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag? Varför valde du den företagsformen?

10. Hur mycket jobbar du? Tycker du att du får lön för mödan? Jobbar på salongen ca 15-20 timmar i veckan och hemma arbetar jag med det ytterligare 10 timmar. Nej inte rent ekonomiskt är det inte värt det. Men känslan av att vara 25 år och sin egna chef med två fungerande salonger är oslagbar. Det gör allt jobb värt det.

11. Hur ser din verksamhet ut om 5år respektive 10 år? Om fem år är mina salonger etablerade, främst den i Hässleholm och min spaservice har blivit mer känd. Jag ska kunna driva den utan problem och kanske tom ta in en anställd när jag är iväg. Om 10 år har jag börjat fundera på att utöka till ett SPA.

12. Varför valde du att vara medlem i SHR? Jag är med i SHR främst för att det ingick när vi slutade skolan men även efter då jag tycker att det ger ett seriöst intryck och en trygghet för både mig och mina kunder att veta att jag har gått en godkänd utbildning och är seriös nog att bli antagen av vår branschförening så att säga.

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#SHR #auktoriseradhudterapeut #händeristan #hässleholm #alvamauritzson