Härliga vår! Cecilia Lidén om vårens trender inom makeupKaxigt röda läppar i vår!


Till våren blir du definitivt snyggast på after worken eller minglet om du väljer att låta ditt läppstift vara det framträdande i makeupen och ge dina läppar en riktigt stark färg matchande med kläderna eller en kontrastfärg till kläderna, men låt färgen vara full-coverage och creamy. Inga halvtransparenta glossiga munnar i vår utan låt munnen bli en riktigt färgklick och tona ned ögonmakeupen istället och använd dig av beiga, bruna, bleka pasteller eller varför inte silver?

Fokus ligger på munnen och en perfekt matchad rouge i samma toner!

En annan härlig trend till våren är metallictrenden med läckra silver, guld och koppar toner i highshine metallic som toppar catwalken! Denna look gör dig absolut coolast på festen, coctailpartyt eller på skolbalen. Maxa ögonen och välj en kall ton av metallic såsom silver, turkost eller opaltoner i metallic om du har en kall lite mer rosa hudton. Matcha snyggt med en glossig clean mun, eller en nude look på munnen som du lätt uppnår genom att dutta lite concealer på munnen och avsluta med ett puder. Lägg gärna en filmjölk i form av en ljus skimrig ögonskugga precis på mitten ovanför amorbågen för att maximera munnen och framhäva formerna!

Om du har en varm hudton åt det gula eller oliv- hållet gör du bäst i att välja en varmare metalllicfärg

Gällande alla trender så kan man ju alltid plocka gobitarna från varje trend, om man känner att trenden inte helt och hållet matchar ens personliga stil, så kan man ju alltid ta vissa delar av en trend, som tex. metallicögonen, eller nudemunnen och matcha med sin vanliga ögon- eller läppmakeup!

Men framförallt: våga testa, utmana och prova! Låt våren inspirera dig till att använda massor av färg och att känna glädjen, vårruset, färgerna, dofterna från alla knoppar som snart slår i blom och bara njut av våren och din nya läckra vår-look!

Önskar er alla en helt underbar vår!! Jag njuter som allra mest i maj, som är min absoluta favoritmånad, whatsoever!

Cecilia Lidén


#ArtofMakeupUpSchool #CeciliaLidén #trendigvårmakeup #vårensmakeuptrender