Hudterapeut & Undersköterskestuderande del 1

I början av augusti påbörjade jag en utbildning till undersköterska på distans, plus praktik inom vården. Jag kände att jag behövde lite nya utmaningar efter 17 år som hudterapeut.

Utbildningen jag går är KUI, Kompetensutvecklings Institutet, den är på tre terminer så planerad examen är i december 2021. 

Ämnen som medicin, hälsopedagogik, vård & omsorg, psykologi, specialpedagogik och etik tror jag kommer göra mig till en ännu bättre hudterapeut men även medmänniska. Kommer det fler katastrofer i form av pandemier eller liknade så vill jag gärna kunna rycka in och hjälpa till inom vården. 

Men jag kommer fortsätta driva min salong parallellt, den och hudterapeutyrket kommer jag inte ge upp!

De två första kurserna jag går just nu är Medicin 1 och Hälsopedagogik. Jag har fått olika inlämningsuppgifter. Jag tänkte dela med mig av lite av det jag lär mig på utbildningen här på bloggen, så att ni kan följa min väg mot att bli utbildad undersköterska.