Mår ni bra!?

Kanske börjar rent av vårkänslorna att spira!

Trots vintermånaden februari är ju vi här i norden hoppfulla den här tiden på året.. Vi inser återigen att ljuset och värmen kommer tillbaka! Våren är på väg, med allt det sköna den innebär.


Dessa tydliga årstider är något av det jag saknat som utlandsvensk. För ingenstans har jag upplevt det lustfyllda med den svenska vårens dripp, dropp. Sommarens otroliga inverkan på ett fruset folk, hösten fantastiska färgprakt och (beroende på hur man ser det) slutligen vinterns outtröttliga skönhet.

Aldrig ledsnar jag!

Men jag vill ändå slå ett slag för det här med en tid utomlands. Upplevelserna, erfarenheterna, lyckan jag har fått genom att ha rest runt är helt fantastiskt! Självklart behöver man inte ranta runt som underskriven, men risken finns att man får mersmak.


Ett yrke som hudterapeut är ett fantastiskt jobb för er som vill iväg, för en kortare tid, eller en längre. Vart ni än tar er kan jag nästan lova att ni hittar något att göra! Jag lovar att ni hittar något för er. Bara man är öppen. Och det gäller alla, hudterapeut eller inte. Bara man vågar ta steget, jobb, studier eller bara vara? Sedan är det bara att dra! Sverige och årstiderna finns kvar när du kommer tillbaka, tro mig. Vad som kommer hända är, att du ser det med nya, öppnare, mer positiva ögon.

Jag har testat en hel del, bara fråga mig!

Vad man kan göra efter att man bestämt sig att man ska, är att bestämma vad man vill göra. Är man hudterapeut och vill arbeta som det kolla upp hur det ser ut i olika länder man kan tänka sig. Sedan är det ju det, om man vill ha det klart innan man åker eller om man drar iväg och söker på plats, själv har jag nästan alltid åkt och sökt på plats. Äventyrare ja, men det är ofta så att jag vill se vad jag söker och de vill se vem man är!


Hur ni än gör, vart ni än sitter, kolla upp vad det finns för ställen i landet och staden ni tänker er. Vad finns det där som kan passa er? Alternativt kollar ni med det märke ni vill arbeta med, det gjorde jag i ett fall, och från dem fick jag numret till just det märkets agentur i det specifika landet. Jag hörde av mig och blev tipsad om vart att söka när jag väl var där! Piece of cake! Det finns hur mycket hjälp som helst att få om man vill ha den, det första man kan göra rent praktiskt är att googla det man söker och vips, allt man kan tänka sig!

Det finns så många “do´s and don´ts”. Men stirrar man för långt in i den karusellen slutar det med att man inte gör någonting. Regel nummer 1, just Do it! Hur fel kan det bli egentligen? Nej, precis. Njut av livet!

Mitt tips för dagen: Ingefära!

Jag älskar ingefära! Under tusentals år ha ingefäran använts på vår jord som läkemedel. Den har använts för att behandla magbesvär, ledbesvär, feber


och infektioner. Den ska ha lindrat mångas åk- och sjösjukor och allmänt illamående. Ingefära ska vara en av de kryddor som innehåller flest antioxidanter! Över huvud taget är den jämfört med andra livsmedel mycket rik på antioxidanter.

I dag kanske ingefäran framför allt används som smaksättning, i så mycket mat från öst till väst, från sushi till ginger beer. Dessutom är ingefära en viktigt ingrediens i pepparkakor och alla vet ju om att av dessa små raringar blir man snäll, kanske har det också med ingefäran att göra..?

Själv dricker jag ofta uppkok, te, drink, kalla det vad man vill, på denna fantastiska rot! Särskilt om man börjar känna sig lite förkylningshängig.

Koka upp vatten, ingefära, citron eller lime, kanel om man känner för det och honung för den lite sötare. Experimentera lite, och berätta gärna för mig hur Ni gör!

Njut av livet!

Anna Olsson

SHR – den självklara branschorganisationen för alla hudterapeuter. Vi står för lärande, kvalitet och status.

#AnnaOlsson #auktoriseradhudterapeut #hudterapeutarbetautomlands