Resultat SM i makeup 2011

Det känns lite vemodigt men nu är SM i makeup över… Jag vill rikta ett stort tack till alla tävlande som gjorde en helt fantastisk insats med färgglada och glittriga makeuper och kläder i sann 80-tals anda, de gjorde SM-tävlingen så bra. Ett stort tack även till de vackra modellerna!

De tävlande hade sin version, idé och 30 minuter på sig, att på scenen att skapa sin läckraste version av en 80-tals discotjej. Vinnaren får tävla i ”International Make up Championship” i Düsseldorf till våren 2012, där temat är ”California Dreaming”.

Vinnare 2011 blev Cecilia Lidén från Sollentuna, hon hade hittat sin inspiration från stilikoner som David Bowie, Cyndi Lauper, Madonna och Boy George, som alla är utstickande artister med ganska extrema makeuper och looker. Hon gjorde en modern touch av sitt 80-tal med självklara 80-´s färger, glitter och glans med färger som hot pink, neon-orange, cerise, strass och glitter.

På andra plats kom Annica Söderlund från Uppsala, förra årets förstapristagare och silvermedaljör i Düsseldorf. På tredje plats kom Elizabeth Ahlén även hon från Uppsala. Kate Wacz hederspris gick till Katarina Salesjö från Lerum. Även publiken fick rösta fram sin favorit som blev Cecilia Lidén.

De tävlande bedömdes av en jury på fem personer med stor erfarenhet inom området. Juryn bestod av följande personer: • Stefan Byström, frilansande makeup artist och maskör, • Monica Johnssson, makeup lärare på Elisabethskolan i Stockholm, • Alexandra Jastre, makeuplärare på Elisabethskolan i Göteborg, • Lydia Sandrén Gerlam driver Face Stockholm makeup-studio i Göteborg, • Leena Elingsbo utbildar makeupartister och färg och stilkonsulter.

Tack till sponsorerna som gjorde tävlingen möjlig: • Dr Hauschka • Mette Cosmetique • Tromborg Proffesional Makeup. • Hejco

Till sist… Tack till Kayo som var en fantastisk bra konferencier. Här får ni lite bilder att njuta av från årets tävling. Planeringen är redan igång inför nästa år… kom gärna med förlag på roliga teman.

Annica Ek Björnerbäck, SHR
Har du bloggat om SM i makeup? Lämna gärna en hälsning så att vi får besöka din blogg! Vill du se fler bilder kan du klicka in på www.facebook.com/sverigeshudterapeutersriksorganisation

#sminktävling #smimakeup2011 #sminktävling #makeuptävling #sminksm #smmakeup