SM i makeup 2011


SHR arrangerar ännu en gång SM i makeup, och planeringen är i full gång!

Vi har valt ett tema som jag tror kommer att bli en spektakulär och glittrande show med mycket varierande och troligen färgglada makeuper, temat är 80-tals disco! Tävlingen går av stapeln på Allt För Hälsan-Mässan lördag 14,00 på stora scenen.

Vi har fått inspirationen till temat av 80-talets heta discogolv där Bee Gees, Earth Wind and Fire och Gloria Gaynor var frekvent spelade, samt filmen ”Staying Alive” med John Travolta. Och vem minns inte årtiondet då killarna hade hockeyfrilla och tjejerna hade blonderat, upptuperat och våffelpermanentat hår som alltid var fixerat med mycket hårspray av typen superstrong, den senare delen av 80-talet inspirerades mycket av stilikoner som Madonna, Prince och Lili och Sussie.

En typisk 80-tals makeup känns igen av en stor mängd smink. Ögonen är markerade med starka färger som blått, rosa, lila eller mintgrönt. Kinderna är sminkade med överdrivet mycket rosa rouge. Läpparna är gärna klarröda eller bubbelgumsrosa och fransarna är målade med färgade mascaror.

De tävlande har sin version, idé och 30 minuter på sig, att på scenen att skapa sin läckraste version av en 80-tals discotjej. Den som vinner SM i makeup, tävlar i de Internationella Mästerskapen i Düsseldorf till våren 2012. Förra årets vinnare, Annika Söderlund vann en hedrande 2:a plats i Düsseldorf.

För att vara med och tävla ska man ha en hudterapeut- eller makeuputbildning. Vill du vara med och tävla och skapa din version av en läcker 80-tals discotjej? Hör av dig till annica@mecka.nu om du vill ha en inbjudan, sista anmälningsdatum är 3 oktober.

På tävlingsdagen tänkte själv ge mig hän åt 80-talet genom att ta fram min våffeltång och köpa hårspray av typen superstrongextra, ta på mig tubsockar i pumpsen. Jeansjackan piffar jag till med hjälp av olika pins och en rävsvans. Är det kallt den här dagen känns det helrätt med benvärmare och öronmuffar. Min makeup-look blir Nivea Ultra på läpparna, ögonen kantas in av färgglada ögonskuggor och blå mascara, allt avslutas med en liten dusch av Date-parfymen Pamela…

Fram till tävlingen så får vi njuta av bilder från förra årets tävling med temat ”Prinsessbröllop”. På bilderna ser du deltagare och vinnaren Annika Söderlund med sin Prinsessa, med inspiration från Aladdins Jasmine.

Hoppas vi ses på tävlingen!

Annica Ek Björnerbäck, SHR
#AlltförHälsanmässan #SHR #SMimakeup #sminktävling