The 80´s I love you…


För mig som älskar 80-talet så passade temat alldeles perfekt! Massor av färg, såsom chockrosa, knallorange, turkos, hot pink och lila. Mina tankar började direkt snurra kring färgstarka artister som Madonna, Cyndi Lauper, Boy George och David Bowie.

I förberedelserna för ett SM krävs det många timmars spånande, testande och träning. Först gäller det att hitta

Eftersom jag vann SM i make up är det den 10:e mars dags för mig att representera Sverige i “International Make up Championship” på Beauty International Messe i Düsseldorf, Tyskland. Här är temat helt annorlunda och temat för 2012 heter California Dreaming, med inspirationer av 60-talets Flower Power och hippie-våg. Det är dock tyvärr så att i internationella mästerskapen är reglerna mycket strikta och temat är extremt inrutat med exakta beskrivningar av hur make upen ska se ut och mycket små marginaler för kreativitet eller utsvängningar.

Temat är väl beskrivet och mycket smalt med beige och bruna matta skuggor, beigetonad matt foundation och välformade bryn. Fokus ligger på läpparna med starka färger såsom cerise, orange, blodröd och rosa. Det som är en stor del av utmaningen i Düsseldorf är att modellerna får man lottade till sig två timmar innan tävlingen så man har ingen aning om hur modeller kommer att se ut eller möjlighet att träna på modellen innan tävlingen, utom de två timmar man har innan tävlingen att göra en test på modellen. Modellerna kommer från en tysk modellagentur och kläderna från en designer som visar upp sina kläder i samband med tävlingen och håren görs av ett team med professionella hårstylister. Det är väldigt professionellt arrangerat och en väldigt hög nivå på både de tävlande och hela arrangemanget.


Nu är det dags att sätta igång och hårdträna inför tävlingen i mars och det brukar jag göra på mina elever och praktikanter på skolan och även på mina lärare ibland. Jag tränar på lite olika ansikten och testar mig fram till en grundidé som kan funka att anpassa till modellen och kläderna med lätta medel och ändringar. Det är inte lätt att inte ha en aning om hur modellen kommer att se ut förrän två timmar innan man ska tävla. Men det är ju det som är den tuffaste utmaningen!

Så håll nu tummarna för mig den 10e mars, så skriver jag ett inlägg om tävlingen efter den har gått av stapeln!

Cecilia


#smimakeup2011 #Artofmakeupschool #makeupartist #CeciliaLidén #vinnareSMimakeup