Yrkes SM & VM

Är du född -91 eller senare och vill utvecklas utöver det vanliga i ditt val av yrke som Hudterapeut? Då ska du anmäla dig till yrkes SM och därmed få chansen att vara med i yrkeslandslaget och deltaga i VM 2013!

För fjärde gången kommer SHR att arrangera Yrkes SM i hudvård. Tidigare har vi haft en egen tävling, men denna gång är vår ambition att istället delta på det stora yrkes SM, 30 Maj – 1 Juni 2012 i Malmö som arrangeras vartannat år av World Skills Sweden, WSS. Detta för att visa vårt yrke, höja vår yrkesstatus och höja medvetenheten i vår yrkesskicklighet. Att deltaga här förbereder även de tävlande bättre inför VM.

WSS är den svenska sektionen för yrkes SM och VM och deras arbete syftar till att just höja statusen, intresset och kvalitén för svensk yrkesutbildning. Så under tre dagar tävlar ungdomar upp till 22 år, i en mängd olika yrkeskategorier inom teknik, design, bygg, it, hantverk, industri och service.

Vinnaren i SM från respektive yrke går sedan in och bildar yrkeslandslaget som tillsammans åker och tävlar i VM. Inför VM tränas man av en expert i sitt yrke och man följs hela resan igenom. Yrkes VM arrangeras av World Skills International och i år gick VM i London, det var den 41:a tävlingen, den första tävlingen hölls i Madrid 1950. Yrket hudvård har från Sverige varit med i tre VM.

Att tävla i yrkes SM ger unga personer en otrolig möjlighet att utvecklas i sitt yrke, öka sitt yrkeskunnande och få en fantastisk start ut i arbetslivet. Det ger naturligtvis också en ökad möjlighet till arbete då det är en stor merit att varit med och tävlat. Det gäller inte bara vinnaren, utan att ha tävlat visar prov på att personen är driven och har en vilja att vara duktig och vilja att utvecklas. Och idag är det nästan mer dessa egenskaper man tittar på än betygen.

De som tävlat, oavsett yrke är förtrollade över vilken resa de fått uppleva. Så har du chansen, ta den!!!

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse kontakta Henrietta Olesen Ericsson, expert och tränare, henriettaoericsson@telia.com eller 0739-40 90 00. Alla frågor och funderingar är välkomna!

Gå gärna in på www.yss.se för att läsa mer om World Skills Sweden och World Skills International.


#SMihudvård #svenskmästareihudvård #hudterapeuttävling #tävlaihudvård #VMihudvård